Στα πρόθυρα νέου εμφύλιου η ΝΔ, μετά από ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως

«Στα κάγκελα» βρίσκονται «γαλάζιοι» συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, μετά από ανακοίνωση της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως με στόχο τον υπουργό Παιδείας, σχετικά με τις προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Στη διατύπωση της ανακοίνωσης, η «γαλάζια» τομεάρχης Παιδείας, μεταξύ άλλων κάνει λόγο για εκπαιδευτικούς «φαντάσματα» που «εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα» στα σχολεία. Η λέξη αυτή ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει μερίδα της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών κατά της Νίκης Κεραμέως.
Τα πρώτα «χτυπήματα» κατά της κ. Κεραμέως έγιναν από τις ΔΑΚΕ Λάρισας και ΔΑΚΕ Δράμας, οι οποίες εξέδωσαν ακόμα και ανακοινώσεις, ζητώντας από τη βουλευτή να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία για τα λεγόμενά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα στην κεντρική ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών έχουν πάρει «φωτιά», προκειμένου το θέμα να μην λάβει διαστάσεις νέου εσωκομματικού εμφύλιου μεταξύ της ΝΔ και συνδικαλιστών της και να μην εκδοθεί κεντρική ανακοίνωση «αδειάσματος» της τομεάρχου Παιδείας της ΝΔ.
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Λάρισας
«Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της Ν.Δ., με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών.
Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα my school.
Απαιτούμε οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”. Άραγε, οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;
Η Δ.Α.Κ.Ε. πάντα πιστή στις αρχές του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου μας, από όπου αυτή κι αν προέρχεται».
Η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Δράμας
«Η Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών Ν. Δράμας, καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη ανακοίνωση της τομεάρχου παιδείας της Ν.Δ Νίκη Κ. Κεραμέως και των αναπληρωτών Γιάννη Ανδριανό, Μαρία Αντωνίου και κ. Χρήστο Κέλλα, με την οποία στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί, με γενικεύσεις και ατεκμηρίωτες αναφορές περί “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων” κι άλλων ανυπόστατων κατηγοριών. Στον κλάδο των εκπαιδευτικών υπάρχουν μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με θεσμοθετημένο ωράριο εργασίας, ελεγχόμενο ανά πάσα στιγμή από τη διοίκηση και το πληροφοριακό σύστημα myschool.
Απαιτούμε οι υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας να απαντήσουν με στοιχεία, αν ανακαλύφθηκε και ο κλάδος των “εκπαιδευτικών – φαντασμάτων”. Άραγε οι αρμόδιοι βουλευτές για τον τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης στην Παιδεία;
Η Δ.Α.Κ.Ε. πάντα πιστή στις αρχές του αδέσμευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης του κλάδου μας, από όπου αυτή κι αν προέρχεται».
Η επίμαχη ανακοίνωση που «άναψε φωτιές» στη ΝΔ
«Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.
Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.
Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.
Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.
Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.
Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.