Αχτσιόγλου: Η ΝΔ έχει ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα – Τι λέει για τους φόρους και την απασχόληση

«Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι πρόδηλο, σχετίζεται με το μέλλον, με την επόμενη μέρα της χώρας, σχετίζεται και με το ποιος θα είναι Πρωθυπουργός αυτής της χώρας», τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του Action 24, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι

«Το κρίσιμο είναι με ποιο πρόγραμμα προχωράμε για την επόμενη μέρα» σημείωσε η υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Εμείς έχουμε ένα πρόγραμμα που λέει νέες θέσεις εργασίας, με αυξημένους μισθούς, δικαιότερη φορολογία, αποτελεσματικότερο κράτος και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής ασφάλειας για τους πολίτες». «Η ΝΔ», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, «έχει ένα πρόγραμμα που λέει μείωση της φορολογίας οριζόντια, χωρίς να υπάρχει στόχευση σε ανθρώπους μεσαίων και χαμηλότερων εισοδημάτων που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Το πρόγραμμά της είναι υπερβολικά κοστοβόρο σε ό,τι αφορά τη μείωση της φορολογίας των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην αύξηση των μισθών, διότι παρέδωσε ανεργία στο 27% και γιατί μείωσε τους μισθούς στον τόπο, ενώ στο σκέλος του κοινωνικού κράτους μιλά μόνο για περικοπές».

Η υπουργός Εργασίας δήλωσε, επίσης ότι «είναι πυρήνας του προγράμματος της ΝΔ ο κανόνας μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει συρρίκνωση του προσωπικού και ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει, αν θεωρεί ότι στα σχολεία μας και στα νοσοκομεία μας μπορεί να μειωθεί το προσωπικό και άλλο, αν θεωρούν ότι οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι πάρα πολύ υψηλής ποιότητας και δεν χρειαζόμαστε άλλο προσωπικό».

Παράλληλα, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε: «Διανύσαμε το μισό δρόμο, δεν έχουμε καταφέρει να αντιστρέψουμε τον κοινωνικό όλεθρο που παραλάβαμε. Την περίοδο 2010-2014, χάθηκαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργήθηκαν πάνω από 370.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει βήματα μπροστά, αλλά δεν έχουμε αποκαταστήσει όλη την απώλεια».

Αναφερόμενη στη σύνθεση της απασχόλησης στην αγορά εργασίας, σημείωσε ότι η μερική απασχόληση είναι το 30% των θέσεων εργασίας, το 70% είναι πλήρους απασχόλησης, «επομένως δεν είναι ακριβές ότι η ελληνική αγορά διαμορφώνεται με πλειονότητα μερικής απασχόλησης, το αντίθετο ισχύει». «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα, για να ενισχυθεί η πλήρης απασχόληση. Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε σε αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για να αρχίσουν να αυξάνονται οι μισθοί στους διάφορους κλάδους της οικονομίας. Αντιθέτως, η ΝΔ μείωσε το 2012 τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 586 ευρώ και στα 510 ευρώ για τους νέους» σχολίασε η κ. Αχτσιόγλου.

Μιλώντας για το φορολογικό πρόγραμμα της ΝΔ, υπογράμμισε ότι «η ΝΔ έχει ένα καθαρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, που λέει ότι θα κάνει μία πολύ μεγάλη μείωση της φορολογίας των κερδών των ανώνυμων εταιρειών και μία πολύ μεγάλη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, αυτά είναι 1,5 δισ. ευρώ και δεν λέει από πού θα τα βρει. Για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα, από πού θα κόψει, γιατί θέλει και δημοσιονομική ισορροπία. Λέει θα μειώσει δαπάνες. Ποιες δαπάνες θα μειώσει; Μισθοί, συντάξεις και πέντε μεγάλα κοινωνικά επιδόματα υπάρχουν. Τι από αυτά θα μειώσει;». «Το πρόγραμμα φορολογικής πολιτικής της ΝΔ», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, «ευνοεί μόνο πολύ συγκεκριμένους παράγοντες της οικονομικής δραστηριότητας και είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι μιλούν για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στην ενέργεια, κάτι που θα οδηγήσει σε πολύ μεγάλη επιβάρυνση των νοικοκυριών μεσαίων και μικρών εισοδημάτων».

Κλείνοντας, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «ο προοδευτικός κόσμος μπορεί να συσπειρωθεί στην προοδευτική συμμαχία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για να έχουμε μία νέα εποχή για τη χώρα, θετική, αισιόδοξη, όπως έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σιγά σιγά το τελευταίο διάστημα. Πάμε να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη, την ανοιχτή μάχη για τις εθνικές εκλογές, για το μέλλον της χώρας και πάμε, για να την κερδίσουμε».

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.