Το… δεύτερο ημίχρονο του Καιρίδη. Από το ευρωψηφοδέλτιο, στη Β’ Αθηνών

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, θα μπει τελικά και για… δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, καθώς, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε ως υποφήφιος και για τις εθνικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δημήτρης Καιρίδης έδωσε τη μάχη για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς αποτελέσμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία, αυτή τη φορά στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών.

Στο βιογραφικό του, ο Δημήτρης Καιρίδης αναφέρει τα εξής:

“Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School, στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School και σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Από το 2002, διευθύνω τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας», γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2009, ίδρυσα τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη.Τα τελευταία χρόνια είμαι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 και αρθρογραφώ στο διαδίκτυο, γιατί πιστεύω στην ανάγκη του δημόσιου διαλόγου με επιχειρήματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.