Κωνσταντινόπουλος σε Γεννηματά: Ξεκαθάρισε αν θα πάμε με ΝΔ μετά τις εκλογές

«Καθαρή σχέση με την κοινωνία» σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από την Φώφη Γεννηματά ο βουλευτής Αρκαδίας του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατά την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο βουλευτής είπε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να απαντά στα ερωτήματα που τίθενται από τον κόσμο, όπως για το  τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Σημείωσε ότι η πίεση θα γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτική από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να απαντηθεί το ερώτημα και πρότεινε να καταλήξουν σε μια στρατηγική και να υπάρχει από όλους ενιαία απάντηση: «Είτε να συγκυβερνήσουμε, είτε να δώσουμε ψήφο ανοχής, είτε να μείνουμε στην αντιπολίτευση, πρέπει να έχουμε μια πιο σαφή απάντηση. Πρέπει να έχουμε καθαρή σχέση με τη κοινωνία» είπε.

«Οπως, πρόεδρε, πήρες μια καθαρή απόφαση έναντι του Βενιζέλου και θα αξιολογηθείς γι’ αυτήν, έχεις την ευθύνη να πάρεις σήμερα και μια τέτοια απόφαση για την οποία θα αξιολογηθούμε όλοι» είπε απευθυνόμενος στην Φώφη Γεννηματά.

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει ένα υπαρξιακό ζήτημα να αντιμετωπίσει: «Η ΝΔ θέλει να μας πάρει τον κόσμο και ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πάρει το σπίτι». «Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί πρέπει να υπάρξει στιβαρή και σοβαρή αντιμετώπιση από το ΚΙΝΑΛ για μια σειρά από κορυφαία ζητήματα» είπε και ζήτησε να δεσμευτεί το κίνημα:

  • «Οτι δεν θα παίξουμε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • Οτι θα αλλάξουμε την απλή αναλογική με το εκλογικό σύστημα που το ΚΙΝΑΛ προτείνει (σε εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές)
  • Θα στηρίξουμε την επόμενη κυβέρνηση στην ΕΕ για να διαπραγματευτούμε μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.