ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΝΔ: ΟΙ «ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ», οι «διάσημοι» και τα ανοίγματα στα ψηφοδέλτια

Ένα μήνα πριν τις εκλογές και η ΝΔ συγκροτεί τα ψηφοδέλτιά της. Που θα κατέβουν τα ηχηρά ονόματα που βρέθηκαν στη ΝΔ μέσω μετεγγραφών. Κυριαρχούν δημοσιογράφοι και αθλητές.

Τα ανοίγματα που επιχειρεί η ΝΔ σε ψηφοφόρους απ’ όλους τους χώρους εκφράζονται και στα ψηφοδέλτιά της. Με την επιφύλαξη της (τυπικής) προκήρυξης των εκλογών και της ανακοίνωσης των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων σε πλήρη σύνθεση, αρκετές είναι οι περιπτώσεις πρώην βουλευτών άλλων κομμάτων που θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ.

Τα… πρωτεία σ’ αυτή την περίπτωση κατέχει το Ποτάμι, καθώς, εκτός του Ιάσονα Φωτήλα και του Χάρη Θεοχάρη που ανεξαρτητοποιήθηκαν και προσχώρησαν στη ΝΔ πριν διεκδικήσουν τώρα την επανεκλογή τους σε Αχαΐα και Νότιο Τομέα Αθήνας αντίστοιχα, υποψήφιοι βουλευτές θα είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός (Νότιος Τομέας Αθήνας) και ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος έχασε στο… νήμα την εκλογή του στην Ευρωβουλή και πιθανότατα θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, δηλαδή τον τόπο καταγωγής του.

Επίσης, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας (Α’ Αθήνας). Άγνωστο παραμένει, επίσης, εάν την επανεκλογή της στη Β’ Θεσσαλονίκης θα διεκδικήσει η Κατερίνα Μάρκου, η οποία δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Γιώργος Κατσιαντώνης και Γιάννης Καλλιάνος είναι οι δύο πρώην της Ένωσης Κεντρώων που θα πολιτευτούν στη Λάρισα και το Νότιο Τομέα Αθήνας αντίστοιχα. Στη Β’ Θεσσαλονίκης ενδέχεται, επίσης, να διεκδικήσει την επανεκλογή του ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από τους ΑΝΕΛ και βρέθηκε στη ΝΔ.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, επίσης, ήταν ένα από τα πρώτα πρόσωπα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά τους με τη ΝΔ στο Βόρειο Τομέα Αθήνας. Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη συμπόρευσή του με τη ΝΔ.

Στο Νότιο Τομέα Αθήνας θα είναι υποψήφιοι δύο πρωταθλητές Ευρώπης, σε διαφορετικά αθλήματα: ο Δημήτρης Παπανικολάου από το μπάσκετ και ο Τάκης Φύσσας από το ποδόσφαιρο.

Υποψήφιοι, επίσης, με τη ΝΔ θα είναι αρκετοί δημοσιογράφοι: ο Αντώνης Πανούτσος και ο Γιάννης Λοβέρδος (Δυτικός Τομέας Αθήνας, όπου θα είναι υποψήφιος και ο κ. Μητσοτάκης), ο Μπάμπης Παπαδημητρίου (Νότιος Τομέας Αθήνας), ο Δημήτρης Μαρκόπουλος (Β’ Πειραιά) και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α’ Αθήνας), ο οποίος αρχικά είχε «κοπεί», αλλά επανέκαμψε στις λίστες της ΝΔ, καθώς θεωρήθηκε ότι άλλαξε στάση και μεταμέλησε για ακραίες θέσεις που είχε εκφράσει.

Στην πολιτική και στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια επανακάμπτουν, επίσης, δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι, όμως, είχαν κάνει πράξη το γνωστό ρητό πως «η δημοσιογραφία οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις εγκαίρως»: ο Θόδωρος Ρουσόπουλος (Βόρειος Τομέας Αθήνας) και η Φωτεινή Πιπιλή (Α’ Αθήνας).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.