ΙΝΔΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΕΟΝ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ των γυναικών στο Νέο Δελχί

Το Νέο Δελχί θα προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς στις γυναίκες προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλειά τους, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πρωτεύουσας.

Το θέμα της σεξουαλικής βίας στην Ινδία είναι στο προσκήνιο μετά τον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας που επέβαινε σε ιδιωτικό λεωφορείο στο Νέο Δελχί το 2012, ένα περιστατικό που είχε προκαλέσει οργή και αγανάκτηση παγκοσμίως.

Το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης θα εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους δύο ή τρείς μήνες και αφορά σχεδόν 850.000 γυναίκες, σύμφωνα με τις αρχές.

Αντί μιας δαπάνης που υπολογίζεται στα 115 εκατομμύρια δολάρια (102 εκατ. ευρώ) ετησίως, το μέτρο αναμένεται να βελτιώσει την ασφάλεια των γυναικών και να περιορίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, εξήγησε ο τοπικός εκπρόσωπος Άρβιντ Κεζριουάλ σε συνέντευξη Τύπου.150.000 κάμερες παρακολούθησης

Στο πλαίσιο των μέτρων για τη βελτίωση της ασφάλειας στην πρωτεύουσα, η περιφερειακή κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να εγκαταστήσει 150.000 κάμερες βιντεοπαρακολούθησης στο Νέο Δελχί φέτος.

Οι γυναίκες θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν (με τα δημόσια μέσα μεταφοράς) ώστε να αισθάνονται και αυτές ασφαλείς», δήλωσε ο Κεζριουάλ.

Με σχεδόν 20 εκατομμύρια κατοίκους, το Νέο Δελχί είναι μια από τις πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Το δίκτυο των δημοσίων μέσων μεταφοράς στην πρωτεύουσα είναι ελάχιστα αποτελεσματικό και ο διπλασιασμός της τιμής ορισμένων εισιτηρίων του μετρό τους τελευταίους μήνες ώθησε αναγκαστικά πολύ κόσμο να μετακινείται πεζή.

Ο Κεζριουάλ είναι ο επικεφαλής του μικρού κόμματος Ααμ Ααντμί (AAP) που κατήγαγε νίκη στις τοπικές εκλογές του 2015 δίνοντας υποσχέσεις για παροχή πόσιμου νερού δωρεάν, επιδοτούμενη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και για τους οικονομικά ασθενέστερους πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και καλύτερη εκπαίδευση.

Το AAP είχε υποσχεθεί να βελτιώσει τα μέτρα ασφαλείας για τις γυναίκες μετά τον ομαδικό βιασμό από έξι άνδρες το 2012 μιας φοιτήτριας, η οποία τελικά υπέκυψε στα τραύματά της. Η υπόθεση είχε διεθνή αντίκτυπο και ήταν αιτία για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για την ιδιαίτερα επισφαλή θέση των γυναικών στην Ινδία και στον κόσμο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.