ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΕΡΒΑΣ που διεκδικεί το δήμο Θεσσαλονίκης;

Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη συντελείται μία μεγάλη έκπληξη. Το αουτσάιντερ των εκλογών, ο άνθρωπος χωρίς κόμματα και μηχανισμούς, πέρασε κόντρα σε όλους, στο Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών και διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες το δήμο Θεσσαλονίκης.

Όμως ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που πάει να ανατρέψει τους πάντες και τα πάντα στη Βόρεια Ελλάδα και προσπέρασε δύο πρώην υπουργούς , Νοτοπούλου και Ορφανό;

Προέρχεται από αστική οικογένεια της Θεσσαλονίκης, ανιψιός της αείμνηστης Τέλλογλου και γιος τους Βασίλειου Ζέρβα, προέδρου του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του 1960, που πρωτοστάτησε τότε για την ανέγερση του γηπέδου της Τούμπας. Επιχειρηματίας, με ένσημα στην πραγματική οικονομία, καλές σπουδές αλλά και έντονη κοινωνική δράση. Έχει ιδιαίτερη σχέση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Ποτέ δεν έκρυψε τις οπαδικές του προτιμήσεις, είναι ΠΑΟΚ και το λέει. Θα τον βρει κανείς στην Τούμπα με πληρωμένο διαρκείας αλλά και στο γήπεδο μπάσκετ. Άλλωστε στο γραφείο του θα βρει κανείς αντίγραφο του κυπέλλου κόρατς και φωτογραφίες με τον Μπάνε Πρέπλεβιτς και τον Πέτζα Στογιάνκοβιτς.

Πολιτικά προέρχεται από τον χώρο του κέντρου και πάντα υποστήριζε φιλελεύθερες ιδέες. Πήρε από την πρώτη στιγμή θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, διατυπώνοντας συγκεκριμένες θέσεις για το ζήτημα που απασχόλησε όλη τη Μακεδονία.

Η καμπάνια του για το δήμο ήταν κατά κοινή ομολογία η πιο πετυχημένη και αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη κάνοντας την έκπληξη. Καλαίσθητη, με πυκνά μηνύματα, επικεντρωμένη στην αυτοδιοικητική ατζέντα, άγγιξε τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και αυτό άρεσε στο εκλογικό σώμα. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους, χρησιμοποίησε τα social media και περπάτησε σε κάθε γειτονιά της πόλης.
Τη στιγμή που οι κομματικές υποψηφιότητες προσπαθούσαν να μεταφέρουν την κεντρική αντιπαράθεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, αυτός κινήθηκε αντίθετα και δικαιώθηκε. Προεκλογικά έθεσε το δίλημμα της κάλπης – «οι κομματικές υποψηφιότητες θεωρούν τους πολίτες δεδομένους, εγώ θέλω να είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά». Θέλοντας να στηλιτεύσει τον κομματικό ανταγωνισμό έκανε λόγο γα σκηνοθετημένες υποψηφιότητες και συμπλήρωνε με νόημα ότι «δεν περιμέναμε κανένα τηλεφώνημ από την Αθήνα, δεν περιμέναμε κανένα νεύμα για να ασχοληθούμε με την πόλη» αναφερόμενος στους Ταχιάο και Νοτοπούλου που προέκυψαν μετά από ανάλογες πρωτοβουλίες.
Με σύγχρονο πολιτικό λόγο και σαφές όραμα για τη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για την πόλη. «Η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο» λέει συχνά πυκνά και προγραμματίζει πολλές παρεμβάσεις σε κάθε διαμέρισμα της πόλης. Προεξάρχουσα θέση στην πρότασή του έχει η ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους διότι «δεν μπορεί η κεντρικότερη πλατεία της πόλης να είναι σε μαύρο χάλι. Η Αριστοτέλους θα γίνει ένα τοπόσημο όπως σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη».

Άνετος, σύγχρονος, τελειομανής και εργατικός, με κοινωνικό προφίλ – έχοντας δώσει αγώνα για τους εργαζόμενους του δήμου, διεκδικεί το δήμο απέναντι στο Νίκο Ταχιάο, τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας. Το ερώτημα παραμένει. Θα ολοκληρωθεί η έκπληξη στο δήμο Θεσσαλονίκης;(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.