Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί τους Καραμανλικούς – Όλο το παρασκήνιο και οι αιτίες μίας άγριας σύγκρουσης που μόλις ξεκίνησε

Προβληματισμένα είναι τα μέλη της «Καραμανλικής πτέρυγας» από τα «κρούσματα στοχοποίησης και επιθέσεων», όπως λένε, που αφορούν βουλευτές οι οποίοι είναι πιστοί στον πρώην πρωθυπουργό. Ο εσωκομματικός πόλεμος πλέον δεν κρύβεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να φτιάξει ένα δικό του κόμμα και μια δική του Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Αυτό που δεν πέτυχε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το 1984 έως το 1993, να φτιάξει ένα δικό του κόμμα, προσπαθεί να το πετύχει ο γιός του Κυριάκος, στις σημερινές συνθήκες. Συνεπικουρούμενος από τους εκσυγχρονιστές του Κ. Σημίτη, και τους βενιζελικούς του ΠΑΣΟΚ.
Οι… στοχοποιημένοι της ΝΔ αναφέρονται στην περίπτωση της Κατερίνας Παπακώστα και τα όσα πρόσφατα συνέβησαν στο επεισόδιο της κόντρας που είχε η βουλευτής με τον ηγετικό πυρήνα της Πειραιώς λόγω των απόψεών της για το ρόλο του Άδωνι Γεωργιάδη.
Ωστόσο προσθέτουν ότι και για τον Νικήτα Κακλαμάνη βράζουν οι μητσοτακικοί. Υπάρχει αρνητικό κλίμα στο επιτελείο Μητσοτάκη, γιατί ο πρώην υπουργός δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως «τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο χαμηλά όσο εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις».
Ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής έχει επιλέξει πολλές φορές να διαφοροποιηθεί από τη δημόσια γραμμή που χαράσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να λέει τα… δικά του, ενώ γενικώς αποφεύγει να υιοθετεί τους υψηλούς τόνους του κόμματός του κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Για αρκετούς μητσοτακικούς το ποτήρι… ξεχείλισε καθώς ο αντιπρόεδρος της Βουλής αποδόμησε πλήρως την…πολιτική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 247 υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν δεύτερο κόμμα, αλλά «τα ποσοστά του δεν είναι τόσο χαμηλά όσο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», ενώ ταυτοχρόνως αναγνώρισε ότι το κυβερνών κόμμα «εκφράζει την Κεντροαριστερά». Πάντως, ο ίδιος ο Κακλαμάνης ξεκαθαρίζει στους συνομιλητές του πως προφανώς δεν σκοπεύει να υπονομεύσει τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος, αλλά ταυτοχρόνως θα λέει τη γνώμη του όποτε και όπως θέλει.
Το κλίμα όμως εκκαθάρισης των καραμανλικών είναι γενικευμένο. Αυτό που ορισμένοι στην Καραμανλική ομάδα φοβούνται είναι πως οι επιτελείς Μητσοτάκη έχουν καταστρώσει σχέδιο απαξίωσης των βουλευτών που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού και ενόψει εκλογών θέλουν να τους πλήξουν ώστε η νέα Κ.Ο που θα προκύψει από την κάλπη να είναι «Μητσοτακική».
Στο πλαίσιο αυτό οι Καραμανλικοί το τελευταίο διάστημα συνάπτουν συμμαχίες, προκειμένου να κατοχυρώσουν την επανεκλογή τους. Ενδεικτικές των συµµαχιών που αναζητούν οι βουλευτές της Β’ Αθήνας ήταν και οι παρουσίες ορισµένων εξ αυτών στην πρόσφατη εκδήλωση του Νίκου ∆ένδια σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.
Στην εκδήλωση έδωσε το παρών το «όλον του Καραμανλισμού», γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει τις άριστες σχέσεις του Κερκυραίου στο παραδοσιακό «καραµανλικό» σύστημα, το οποίο και τον στήριξε ανοικτά στην παρθενική του μάχη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.