Καμμένος για Μητσοτάκη: Βαλσαμωμένο πουλί να του δώσεις, θα του φύγει – Νέα επίθεση κατά Κοτζιά – ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή κριτική στις επιλογές και την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη «που απέκλεισε τον κορμό και την βάση της ΝΔ» άσκησε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει αυτά που λέει» και χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «το μεγαλύτερο αβαντάζ του Αλ. Τσίπρα, πέραν των μέτρων που πήραμε μαζί ως κυβέρνηση».

«Ξέρετε τι λένε οι νεοδημοκράτες; Λένε ότι το παιδί δεν κάνει. Χθες το βράδυ στην ομιλία μου στη Θεσσαλονίκη ανέφερα για μια γιαγιά που με πλησίασε στην Καρδίτσα και μου είπε ένα καταπληκτικό: «Παιδάκι μου αυτός ο άνθρωπος έχει τον φιλελεύθερο διάολο μέσα του», ο οποίος του βγαίνει. Του βγαίνει επειδή το πιστεύει. Αποκλείεται να του τα γράφουν, ακόμη και ο Θεοδωρικάκος δεν μπορεί να γράψει τέτοια πράγματα. Βγαίνει και λέει προεκλογικά ότι θα κάνει επταήμερη εργασία και απευθύνεται στους εργαζόμενους που έχουν δύο παιδιά και μάλιστα πάει να το διορθώσει μετά αλλά κανείς δεν βγαίνει να του πει ότι το τεκμηρίωσε με το οκτάωρο και το δωδεκάωρο… Βγαίνει στη συνέχεια και λέει το απίστευτο. Ότι στις δυτικές συνοικίες τα παιδιά μπορούν να φτάσουν μέχρι ψυκτικοί», είπε ο κ. Καμμένος

«Εγώ αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ θα είχα καταργήσει τα δεκάλεπτα στην τηλεόραση και θα έπαιζα τον Μητσοτάκη μόνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε «αν ο κ. Μητσοτάκης είναι πασαδόρος του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε: «Βαλσαμωμένο πουλί να του δώσεις, θα του φύγει του ανθρώπου».

«Ο άνθρωπος ζει σε άλλο κόσμο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Εκτίμησε δε ότι οι πρώτοι που θα φύγουν από την ΝΔ μόλις το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό θα είναι οι Α. Σαμαράς, Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης «που θα δημιουργήσουν ακροδεξιό κόμμα».

Δείτε το επίμαχο βίντεο στο 40′

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πολύ ευαίσθητη κατάσταση στα εθνικά θέματα, λέγοντας πως ο Ρ.Τ. Ερντογάν απειλεί με “Αττίλα 3” στην Κύπρο, καθώς γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ ισοδυναμεί με εισβολή και κατοχή εδάφους.

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας, στην Σαμψούντα, την Κυριακή 19 Μαΐου, ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να διακόψουν την ημέρα αυτή την προεκλογική τους εκστρατεία και να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Ημέρας Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού.

Καλώντας, επίσης, την ΕΕ να ενεργοποιήσει την Ευρωπαϊκή Άμυνα, ο Π. Καμμένος τόνισε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα δεν μπορεί να δίνουν μια εικόνα διχόνοιας, την ώρα που για πρώτη φορά η διεθνής κοινότητα στηρίζει τις ελληνικές θέσεις» και πρότεινε την έκδοση κοινής ανακοίνωσης των πολιτικών κομμάτων.

Αναφερόμενος στην επίθεση του “Ρουβίκωνα” στην οικία του Αμερικανού πρέσβη έκανε λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια σε βάρος της χώρας» και τοποθετήθηκε αρνητικά στο ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για «αμετανόητο δολοφόνο, ο οποίος επιπλέον δεν έχει αποκαλύψει ποιοι τον κατεύθυναν».

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε πράξη και απειλή βίας, ενώ ερωτηθείς για τα Εξάρχεια απέρριψε τον ισχυρισμό περί ύπαρξης χώρων που δεν μπορεί να λειτουργήσει η Αστυνομία.

Ερωτηθείς για τον Ν. Κοτζιά είπε «θα τον πάω φυλακή», ενώ ως προς τη δικαστική του διαμάχη με τον πρώην ΥΠΕΞ, είπε ότι η Δικαιοσύνη «πρέπει να διενεργήσει την έρευνα βάσει των στοιχείων που έχω καταθέσει, να διαλευκάνει αν έχει γίνει παρανομία και όταν φθάσει στα πολιτικά πρόσωπα και έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί στον Άγιο Μαυρίκιο, στην Κύπρο και αλλού, οι offshore εταιρείες, τότε να φθάσει στη Βουλή και αν φταίει ο Καμμένος να πληρώσει σαν κοινός συκοφάντης, αν φταίει ο Κοτζιάς να πάει μέσα».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στη στάση των πρώην στελεχών των ΑΝΕΛ, Β. Κόκκαλη, Τ. Κουΐκ και Ε. Κουντουρά. Είπε ότι μια σειρά στοιχεία για κονδύλια του υπουργείου Τουρισμού «έχουν πάει στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και από εκεί θα δείτε πως προκύπτουν οι αποστασίες». Κάλεσε την κ. Κουντουρά να παραδώσει την έδρα της Α’ Αθήνας στους ΑΝΕΛ, εκφράζοντας, ταυτόχρονα και την υπερηφάνεια του για το έργο της στο υπουργείο «διότι εφάρμοσε το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ στον Τουρισμό».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι θα επιδιώξει τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, αλλά δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ «εφόσον αποφασίσει να συνεργαστεί με τη βασιλική συνιστώσα και τους υπόλοιπους αποστάτες», ενώ προσέθεσε ότι ο Αλ. Τσίπρας «έπρεπε να είχε απομονώσει τη βασιλική συνιστώσα, τους αποστάτες και τη διαπλοκή».

Επίσης, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον Β. Μαρινάκη, με τον οποίο είπε ότι δεν έχει προσωπική διαφορά, αλλά «δεν μπορεί να διαφεύγει της Δικαιοσύνης», ενώ ερωτηθείς αν εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη απάντησε «εμπιστεύομαι έντιμους Έλληνες δικαστές». «Δεν θα με πείραζε αν ο Μαρινάκης ήταν μη εμπλεκόμενος με ΜΜΕ ή αν δεν ήταν πίσω η ΝΔ» προσέθεσε ζητώντας να ξεκαθαριστεί αν έχει σχέση με την υπόθεση Noor1.

Τέλος, ο Π. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα τασσόμενο υπέρ της Ευρώπης των εθνών-κρατών και τόνισε ότι «οι πατριωτικές δυνάμεις δεν είναι Ακροδεξιά».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.