“ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ” ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: “ΟΧΙ” σε 13η σύνταξη και 8ωρο- “Ναι” σε επταήμερη εργασία!

Αμετανόητος αναφορικά με όσα συκοφαντικά είπε στη Βουλή για τον πατέρα του πρωθυπουργού την περίοδο της χούντας, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, χωρίς καμιά εξαγγελία δικών του μέτρων και πολιτικών υπέρ της κοινωνίας, αλλά συρόμενος πίσω από τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία ενώ καταγγέλλει τα υιοθετεί ταυτόχρονα.

Επιπλέον, στον απόηχο της πρόσφατης δήλωσης του ότι θα κόψει το δώρο Χριστουγέννων, μιλώντας στη συνέντευξη που παραχώρησε ισχυρίστηκε  πως η 13η σύνταξη είναι “ξεδιάντροπη”, και τα μόνιμα μέτρα υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ότι είναι “προεκλογικά επιδόματα”, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας πως θα τα κόψει, αφού επέμεινε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την 13η σύνταξη.

Παράλληλα, προέβη σε μία προκλητική αναφορά για τους εργαζόμενους, κάνοντας λόγο για επταήμερη εργασία και αμφισβητώντας το οκτάωρο, με το επιχείρημα ότι “είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει”!

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ, όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την συκοφαντία, αλλά υποστήριξε- ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι τα είπε αυτά, επειδή ο κ. Τσίπρας μίλησε και κατήγγειλε την δική του οικογένεια (!), η οποία ωστόσο άσκησε δημόσια εξουσία στην χώρα.

Απαντώντας, μάλιστα, σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχει πει για τον πατέρα του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: “Δεν έχω πει τίποτα ανακριβές για τον πατέρα του πρωθυπουργού, έτσι δεν οφείλω συγγνώμη αλλά είπα ότι δεν έχω διάθεση να το επαναλάβω”.

“Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης”, αρκέστηκε να συμπληρώσει, και πρόσθεσε με… νόημα:

“Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του”, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μάλιστα κάνοντας νοητικά άλματα, είπε ότι ο κ. Τσίπρας μετέτρεψε τις εκλογές σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όταν ο ίδιος εξ αρχής, είχε ζητήσει από τους πολίτες να καταψηφίσουν την κυβέρνηση και να στείλουν ηχηρό μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Προεξόφλησε την ήττα της κυβέρνησης και είπε ότι ο κ. Τσίπρας το βράδυ των εκλογών πρέπει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εθνικές εκλογές.

“Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή που λαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα είναι μια ευρεία νίκη”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

“Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες”, πρόσθεσε.

“Με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά”, είπε ο κ. Μητσοτάκης”. “Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ”, ισχυρίστηκε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστηρίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός καθώς, όπως είπε, ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στις αναφορές του προέδρου της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε άλλη ερώτηση χαρακτήρισε “απονενοημένο” βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι “αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις” και επανάφερε την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.

13η σύνταξη

Ιδίως στο θέμα της 13ης σύνταξης για να δικαιολογήσει την αλλοπρόσαλλη θέση του, υποστηρίζει ψευδώς, ότι η κυβέρνηση δεν θέλει την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου, επειδή δήθεν δεν ψηφίζει την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ στη Βουλή!

“Δίνει κάτι που λέει ότι είναι 13η σύνταξη, ενώ είναι επίδομα και την ίδια ώρα δεν συμφωνεί με την πρότασή μας για το αφορολόγητο, το οποίο αν μειωθεί, κόβει μία σύνταξη.Πρέπει να πάμε όλοι μαζί στους εταίρους και να πούμε ότι διαφωνούμε με το μέτρο αυτό. Να έρθει ο κ. Τσίπρας και να δεχθεί την τροπολογία μας. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν το ψηφίσει, εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε ως επόμενη κυβέρνηση την μείωση του αφορολόγητου”, είπε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν δίνει 13η σύνταξη, αλλά ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο.

“Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα”, πρόσθεσε απαντώντας σε ερωτήσεις.

Χαρακτήρισε “υποκριτή” τον πρωθυπουργό για τη 13η σύνταξη, και τον κάλεσε να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. “Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ”, πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως είπε, “θα ψηφίσουμε στη Βουλή το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας που βαφτίζει 13η σύνταξη”.

Ειδικότερα, για το θέμα της 13ης σύνταξης και των κοινωνικών παροχών, ο  αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε:

“Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους συνταξιούχους και να τους πούμε ότι ο κύριος Τσίπρας δίνει με τρόπο ξεδιάντροπο ένα προεκλογικό επίδομα και όχι 13η σύνταξη. Θα μπορούσε να το μοιράζει μαζί με τα ψηφοδέλτιά του έξω από τα εκλογικά κέντρα την Κυριακή των εκλογών. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι οποιαδήποτε βοήθεια θα πάρει κάποιος που έχει ανάγκη, είναι σημαντικό ποσό.

Και τα 500 ευρώ που θα πάρει ο χαμηλοσυνταξιούχος είναι σημαντικό ποσό. Το ερώτημα είναι αν η πολιτική του κ.Τσίπρα μπορεί να μας εξασφαλίσει ότι μακροπρόθεσμα μπορούμε να στηρίζουμε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, διότι αν δεν παράγουμε, δεν μπορούμε να έχουμε πόρους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι πολιτική της ΝΔ και έχω δεσμευτεί να αυξήσω τους πόρους στο 1 δισ. ευρώ. Δεν θα ανεχτώ άλλη διαστρέβλωση των θέσεών μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα επιμένω και θα αντιπαραβάλω μια πολιτική που παγιδεύει τους ανθρώπους σε μια φτώχεια διαρκείας με μια πολιτική ευκαιριών ώστε να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Το ζήτημα δεν είναι να κρατάμε ανθρώπους εξαρτημένους από τα επιδόματα, αυτό ανακυκλώνει την φτώχεια, δεν λύνει πραγματικά προβλήματα. Δεν υποφέρουν μόνο οι συνταξιούχοι, αλλά και οι μακροχρόνια άνεργοι, τα νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, αλλά γι’ αυτούς δεν υπάρχει λέξη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Τσίπρα τον ενδιαφέρει μόνο πως θα δελεάσει τους συνταξιούχους 5 μέρες πριν από τις εκλογές”.

“Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων” είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως εάν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Μίλησε, ακόμα, για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους.

Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας”, τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως η ΝΔ ως κόμμα του ΕΛΚ στηρίζει τον Μάνφρεντ Βέμπερ και απέκρουσε την κριτική του πρωθυπουργού για την επιλογή της.

Πηγή: http://www.nooz.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.