ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Από το 2015 – 2016 οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, προεξάρχοντος του Πάνου Καμμένου, άνοιξαν τις διπλωματικές οδούς, θεμελίωσαν το σχεδιασμό ίσως του πιο σημαντικού ενεργειακού πόλου στον πλανήτη. Πλέον τα κοιτάσματα της Νοτιανατολικής Μεσογείου ορίστηκαν να προμηθεύουν την αναγκαία ενέργεια στην Ευρώπη. Αυτή η αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας εξασφάλισε στρατηγικούς διπλωματικούς συμμάχους (ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία) ώστε να πετύχουμε καλύτερες συνθήκες διαπραγμάτευσης και να μειώσουμε κατά 20 δις τις απαιτήσεις των δανειστών, που κάποιοι άλλοι είχαν υπογράψει.

Από το 2014 κιόλας ζητούσαμε την εφαρμογή της ρήτρας ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως συνέβη το 1953 με την Γερμανία. Ζητούσαμε δηλαδή να πληρώνουμε, αφού πρώτα θα δημιουργούσαμε ανάπτυξη και εθνικό πλούτο. Η θέση μας αυτή επαναφέρθηκε από εμάς 10 ημέρες πριν το κρισιμότατο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017, για να λύσει το γόρδιο δεσμό του διαξιφισμού μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας.

Η πρόταση έγινε κατ’ αρχήν δεκτή, βάζοντας τη βάση για την τελική συμφωνία αναστολής μέρους των πληρωμών της Ελλάδας για 15 χρόνια, ώστε να παράξουμε εθνικό πλούτο.

Σήμερα έχουμε την υποχρέωση να θυμόμαστε αυτές τις ιστορικές παρακαταθήκες μας, που οδήγησαν να έχουμε τη δυνατότητα ως χώρα ναεπιστρέψουμε στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό ένα πρώτο μέρος από τον πλούτο που χάθηκε.

Αλλά επίσης έχουμε την υποχρέωση να θυμόμαστε την πιο ανέντιμη πράξη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα τελευταία χρόνια.

Θα θυμόμαστε για πάντα την αποστασία, τους αποστάτες και τους υποδοχείς τους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.