ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ να μπλοκάρουν την πώληση F-35 στην Τουρκία

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ σχετικά με την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία και την επικείμενη προμήθεια αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Μάλιστα βουλευτές πρόκειται να καταθέσουν νομοσχέδιο με σκοπό να μπλοκάρουν την πώληση των F-35, σε περίπτωση που η Αγκυρα επιμείνει στην αγορά των ρωσικών πυραύλων.

Όπως αποκαλύπτει ο Joe Gould στην αμυντική επιθεώρηση Defence News, στο θέμα με τίτλο «Lawmakers offer bill to block F-35 for Turkey» («Βουλευτές καταθέτουν νομοσχέδιο για να μπλοκάρουν τα F-35 για την Τουρκία»), αποκαλύπτει την νέα διακομματική νομοθετική πρωτοβουλία στην αμερικανική βουλή, από τους Mike Turner, (Ρεπουμπλικάνος, Οχάιο), John Garamendi (Δημοκρατικός, Καλιφόρνια) και Paul Cook (Ρεπουμπλικάνος, Καλιφόρνια).

Μάλιστα, πρόκειται για το δεύτερο σχετικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στην αμερικανική βουλή, μετά από εκείνο του γερουσιαστή James Lankford (Ρεπουμπλικάνος, Οκλαχόμα) και άλλων, ενώ και τα δύο κατατίθενται υπό τον τίτλο “Protecting NATO Skies Act of 2019” («Προστατεύοντας τους ουρανούς του ΝΑΤΟ Πράξη 2019)

Ο Δημοκρατικός John Garamendi επανέλαβε ότι η λειτουργία των S-400 παράλληλα με το F-35 θα αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για την κοινή άμυνα και ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, και το νομοσχέδιο στέλνει ισχυρό και σημαντικό μήνυμα προς την Τουρκία ότι η εν λόγω προμήθεια είναι απαράδεκτη και δεν θα γίνει ανεκτή.

Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Δημοκρατικού βουλευτή John Garamendi:

usa-protovoulia-ena

Πηγή: https://www.protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.