ΝΤΙΜΠΕΙΤ: ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ φυγομαχεί ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που έχουν καλή γνώση για τα όσα συμβαίνουν στο κτίριο της Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ αποφάσισε έπειτα από πολλές συζητήσεις με τους στενούς του συνεργάτες και τους επικοινωνιακούς φωστήρες που έχει δίπλα του να αρνηθεί την πρόσκληση-πρόκληση Τσίπρα για ντιμπέιτ. Το επιχείρημα (ο Θεός και ο διάολος μαζί να το πουν επιχείρημα) ήταν ότι η ζημιά που μπορεί να προκληθεί από κάποιο λάθος του Κυρ. Μητσοτάκη σε πανελλήνια μετάδοση θα ήταν μεγάλη. Γι’ αυτό αποφάσισαν (μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον) να τον κρύψουν εκτιμώντας ότι η ζημιά από την «εξαφάνιση Κυριάκου» θα είναι ελεγχόμενη. Γνωρίζουν πολύ καλά στη ΝΔ ότι η άρνηση του «δημοσκοπικού wannabe πρωθυπουργού» να εμφανιστεί στους πολίτες και να συζητήσει με τον πρωθυπουργό για τις θέσεις των κομμάτων τους και το διακύβευμα των ευρωεκλογών θα τους κοστίσει. Αλλά όπως προαναφέραμε επέλεξαν το «μη χείρον βέλτιστον». ’Η τουλάχιστον αυτό νομίζουν ότι θα πάθουν.

Ο ρόλος Σαμαρά για το «όχι» στην αναμέτρηση

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή Μητσοτάκη να φυγομαχήσει προκαλεί προβληματισμό στη «γαλάζια πολυκατοικία». Ωστόσο αυτό που πολλοί εξ αυτών δεν γνωρίζουν είναι ότι πίσω από την απόφαση Μητσοτάκη υπάρχει και… δάκτυλος Σαμαρά. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Documento ο πρώην πρωθυπουργός συμβούλεψε τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην αναμετρηθεί τηλεοπτικά με τον πρωθυπουργό. «Θα σε σύρει στο δικό του λαϊκίστικο γήπεδο και δεν θα μπορείς να αντεπεξέλθεις» ήταν grosso modo η συμβουλή του Καλαματιανού βουλευτή. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι ο Σαμαράς το 2015 σπάζοντας κάθε κανόνα πολιτικής ευγένειας (είναι και αστός) δεν παρέδωσε την εξουσία στον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο οι πολίτες ψήφισαν για πρωθυπουργό. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα όσα λένε άνθρωποι που ήταν τότε κοντά του, δεν ήθελε να υπάρχουν εικόνες (!) κατά την παράδοση-παραλαβή, μιας και ο αφελής είχε ποντάρει στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης.

Μυστικοσύμβουλος εκ Λονδίνου

Καταλυτικό ρόλο ώστε να πάρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή την πρωτοφανή και αντιδημοκρατική απόφαση ήταν καταρχήν η εισήγηση μυστικοσυμβούλου που διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο, δευτερευόντως του επικοινωνιολόγου που ακούει στο όνομα Τάκης Θεοδωρικάκος και τέλος οι παρόμοιες απόψεις των Αδωνη Γεωργιάδη (όχι που θα έλειπε ο Μάρτης από τη Σαρακοστή) και διάφορων παρατρεχάμενων συμβούλων. Άκρως σημαντικό ρόλο στην απόφαση του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας να σφυρίξει αδιάφορα για το ντιμπέιτ έπαιξε και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Οπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, η γνώμη της συζύγου του μετράει ιδιαίτερα σε όλα τα θέματα πολιτικής και πολύ περισσότερο σε θέματα επικοινωνίας. Ετσι, όπως λένε στην Πειραιώς μετά την ομόφωνη πρόταση σαμαροαδώνηδων για… λευκή πετσέτα, η γνώμη της κ. Γκραμπόφσκι ήταν καταλυτική για την τελική απόφαση του προέδρου της ΝΔ.

Και μέσα στο κακόγουστο σκηνικό που στήσανε προκειμένου να δικαιολογήσουν τη λιποταξία του αρχηγού τους βγήκε και το πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη, η εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, και είπε κι αυτή την παρόλα της.

Στην προσπάθειά της δε να δώσει μια πειστική εξήγηση στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στην εκπρόσωπο Τύπου Ράνια Σβίγκου που ρωτούσε γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να κρυφτεί από τους πολίτες, η κ. Ζαχαράκη έγραψε την παρακάτω… διασκεδαστική απάντηση:

«Αγαπητή κ. Σβίγκου,

Όπως προφανώς γνωρίζετε, στο επαναλαμβανόμενο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη για τη χυδαία επίθεσή του στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Επιπλέον, και η ίδια η επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει προεκλογικά την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, φοβούμενος την αποδοκιμασία του κ. Πολάκη ακόμη και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκ των πραγμάτων προσδίδει στην εν λόγω κοινοβουλευτική συζήτηση τον χαρακτήρα ενός τριήμερου ντιμπέιτ. Και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης.

ΥΓ: Θα σας πρότεινα, εφόσον το επιθυμείτε, να το παρακολουθήσουμε μαζί από τα θεωρεία της βουλής».

Συμπέρασμα: ακόμη και οι πλέον καλόπιστοι στη ΝΔ δεν πρέπει να αναρωτιούνται πλέον… τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε. Κι αν έχουν ακόμη απορίες, ας ρωτήσουν τον Τάκη, τη Σοφία, τον γνωστό-άγνωστο μυστικοσύμβουλο και την υπόλοιπη παρέα της Πειραιώς.

Πηγή: https://www.documentonews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.