ΘΥΜΙΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑ κατά της Uber και της Beat

Ριζικές αλλαγές στους τρόπους πληρωμής στα ταξί, από όσους κινούνται χρησιμοποιώντας ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως η Beat, η Uber και άλλες. Με τα νέα δεδομένα, το κόμιστρο, πλέον, θα το εισπράττει μόνο ο οδηγός του ταξί, ενώ η αμοιβή του διαμεσολαβητή θα καταβάλλεται στο τέλος του μήνα με την έκδοση τιμολογίου και θα αφορά μόνο την συμφωνηθείσα προμήθεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση – ενημέρωση προς τους οδηγούς ταξί που εξέδωσε η ΠΟΕΙΤΑ (Παννελήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων), με την τροπολογία απαγορεύεται η είσπραξη του κομίστρου από κάθε διαμεσολαβητική εταιρεία. Έτσι, μόνο ο οδηγός είναι αυτός που θα εισπράττει το κόμιστρο της διαδρομής και στη συνέχεια θα δίνει την προμήθεια στην εταιρία.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88.6 τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου και είπε χαρακτηριστικά ότι “δικαιώθηκε ο αγώνας μας”. Σημείωσε ότι στο παρελθόν έχει δεχθεί μέχρι και απειλές και πρόσθεσε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν ήλεγχαν τις συγκεκριμένες πολυεθνικές αυτές. “Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα εθνικό θέμα” ανέφερε.

Έθεσε, επίσης, θέμα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων από τις συγκεκριμένες εταιρίες, διευκρινίζοντας ότι ο ΣΑΤΑ δεν πάει κόντρα στην τεχνολογία.

Στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα. “Σιγά μη μιλήσω με σένα μου είπε ο Μητσοτάκης”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λυμπερόπουλος.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.