GAME OF THRONES και ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΜΑΘΕΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ

«Ποιός είναι ποιος» στο Παιχνίδι του Θρόνου της Ελληνικής Πολιτικής; Μα είναι πολύ απλό να το σκεφτεί κανείς:

Η Ντανάερις Ταργκάριεν, η βασίλισσα των Δράκων, είναι αυτή που καθορίζει το παιχνίδι, δεν πιάνεται στους στρατηγικούς και πολιτικούς ελιγμούς, έχει δράκους που πετάνε φωτιές από το στόμα (Ντρόγκον-Πολάκης, Ράεγκαλ-Παππάς και Βισέριον-Τατσόπουλος – ο τελευταίος βέβαια πήγε με τους κακούς), είναι με τους αδύναμους και τους αδικημένους, αλλά τελευταία βγάζει και μια σκατοψυχιά που μας προβληματίζει. Όταν θα καθίσει οριστικά στο θρόνο με τις επόμενες εκλογές, λέει ότι θα τα αλλάξει όλα, αναμεταξύ μας, όμως, κάποια δείγματα γραφής που έχει δώσει δεν είναι και πολύ καλά. Είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Σέρσεϊ Λάνιστερ είναι εκτός του κύριου παιχνιδιού και δεν καθορίζει τις εξελίξεις, όμως ο δικός της πωπός εξακολουθεί ουσιαστικά να βρίσκεται στο Θρόνο. Έχει μεγάλο βαθμό ευθύνης για το χάλι του Γουέστερος, μα… «όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι μαζί της», γιατί, όπως και να το κάνουμε, οι τραπεζίτες ποντάρουν σ’ αυτήν… Στο τέλος όλοι τρέμουμε τι θα γίνει αν επιστρέψει στο Θρόνο ανεξέλεγκτη… έχουν να πέσουν κεφάλια… Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ.

Ο Τζον Σνόου υποτίθεται πέθανε, αλλά ακόμη ανακατεύεται με όλα τα θέματα, κάνει αγκαλίτσες με την ετεροθαλή αδελφή του Ντανάερις (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά αν χρειαστεί μπορεί να τον παντρέψουν και με τη Σέρσεϊ (ΝΔ), και όλοι απορούν πώς από βασιλιάς παριστάνει αυτή τη στιγμή τον ακόλουθο, υποτίθεται «για το καλό της πατρίδας» (εμένα μου λες). Κατά βάθος όμως, ξέρει ότι «όλα αυτά του ανήκουν». Είναι το ΠΑΣΟΚ το απέθαντο (βέβαια ο Σνόου δεν έβαλε το χεράκι ακόμη στο μέλι α-λα ΠΑΣΟΚ, αλλά καθίστε πρώτα να τελειώσει ο πόλεμος και τότε θα δούμε…)

Ο Τύριον Λάνιστερ είναι αδελφάκι της Σέρσει, αλλά συμμάχησε με τη Ντανάερις, αν και διαφωνεί μαζί της σε πολλά. Είναι μεγαλοφυής και πικρόχωλος όταν κανείς δεν το περιμένει, και αφελής όταν …πάλι κανείς δεν το περιμένει. Γενικά δεν τον υπολογίζουν επειδή δεν πιάνει πολλά στο μάτι (και στις δημοσκοπήσεις) μα αυτός πάντα βρίσκει τον τρόπο να τρυπώσει στην εξουσία και να επηρεάζει τις καταστάσεις. Παρόλα αυτά είναι τίμιο παιδί και δεν διστάζει να τα βάλει με φίλους και εχθρούς για να επιβάλλει το δίκαιο όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, αλλά οι πράξεις και εκρήξεις του τον βγάζουν συχνά-πυκνά κατηγορούμενο. Είναι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πάνος Καμμένος.

Η Κόκκινη Γυναίκα μας ζάλισε με προφητείες που απέτυχαν, με οικουμενικές αυτοκρατορίες που έρχονται αλλά τελικά δεν ήρθαν, και γενικά ήταν μια θλιβερή και τελείως αποτυχημένη προφήτισσα. Όσοι την ακολούθησαν τώρα κάνουν ότι δεν τη γνωρίζουν. Είναι ο Βασίλης Λεβέντης και η ΈΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ (στην πολιτική, γιατί στην εμφάνιση …θα ήθελε ο Λεβέντης.)

Ο Τζέντρι Μπαράθεον (ο γιός του πρώην Βασιλιά, ναι, είμαστε τόσο νερντς που τον προσέξαμε) είναι σίγουρος πως η εξουσία ανήκει στην εργατική τάξη και όλο αυτό το παιχνίδι με τους βασιλιάδες δεν θα κρατήσει πολύ. Για αυτό συνεχίζει να δουλεύει στα υπόγεια του Κάστρου για την εργατική Επανάσταση και την πτώση του Κεφαλαίου, που θα έρθει μέσα από την ιδεολογική και κοινωνική αφύπνιση ενάντια στην αλλοτρίωση της καπιταλιστικής νομενκλατούρας. Είναι φυσικά το ΚΚΕ.

Τον Night King, τον νεκροζώντανο Βασιλιά της Νύχτας, τον τρέμουν όλοι οι «ζωντανοί του δημοκρατικού τόξου» και τον χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για να στήσουν συμμαχίες, αλλά καταλήγουν να κάνουν φρικαλεότητες που κάνουν ακόμη και τα ζόμπι συμπαθητικά. Ο Night King συνέχεια μας λέει ότι «έρχεται», αλλά πέρασαν πολλά χρόνια και ακόμη στα ίδια περίπου σημεία τριγυρνάει (είναι λίγο χασομέρης). Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι στρατιώτες του έχουν μια έλλειψη από μυαλά, για αυτό και ψάχνουν μέσα στα κεφάλια των ζωντανών μπας και τα βρούνε. Είναι η Χρυσή Αυγή που έρχεται και η γη τρέμει. Εδώ και πόσες σαιζόν…

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.