Απίστευτο ρεζίλι για τον Μητσοτάκη!

Του Γιάννη Μιχελάκη
Μπορεί η ΝΔ να αποφεύγει να τοποθετηθεί στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ με εντολή του προέδρου του κόμματος, όμως ο Θ. Σκυλακάκης που μέσω Μητσοτάκη επιστρέφει στη ΝΔ, με ανάρτηση του στο Facebook στηρίζει τον πρώην επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ, που κατηγορείται ότι φούσκωσε τα ελλείμματα του 2009, ενω κάνει επίθεση στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.
Με την ειρωνική ανάρτησή του ο Θ. Σκυλακάκης όχι μόνο ανέλαβε να υπερασπίσει τον κ. Γεωργίου, αλλά να φορτώσει όλα τα δεινά του τόπου στον Κώστα Καραμανλή και στις κυβερνήσεις του και να δικαιολογήσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έβαλε την χώρα στο μνημόνιο και μας έριξε στα «σαγόνια» του ΔΝΤ και της Τρόικας.
«Πείραξε λέει τα στοιχεία του 2009 κι ήταν μεγαλύτερα (αντί για 35 δις έλλειμμα ήταν 33 ή κάτι τέτοιο1, θα σας γελάσω) για αυτό μας έβαλαν στο μνημόνιο… Τα 2 δίς μας μάραναν. Τα 130 δις δανεικά κι αγύριστα που προηγήθηκαν δεν έχουν καμία σημασία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δράσης .
Ο Θ. Σκυλακάκης που αν ο Κώστας Καραμανλής δεν τον τοποθετούσε σε εκλογική θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ το 2009, θα έβλεπε τις Βρυξέλλες μόνο ως τουρίστας, δεν είχε πει εκείνη την περίοδο το παραμικρό για την «κακή» οικονομική πολιτική.
Δέχθηκε το «δώρο» του πρώην πρωθυπουργού και μάλιστα κράτησε την υψηλόμισθη θέση του ευρωβουλευτή ακόμα και όταν επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, αποχώρησε από το κόμμα για να ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη.
«Επιτέλους! Για την καταστροφή της Ελλάδας ανακαλύψαμε λοιπόν τον ένοχο. Είναι ο Γεωργίου!» τονίζει ο κ. Σκυλακάκης στο Facebook.
Ξεχνάει ο Θ. Σκυλακάκης πως το διογκωμένο έλλειμμα (τεχνητά ή όχι αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη) ήταν εκείνο που οδήγησε την χώρα στο μνημόνιο.
Παράλληλα φτάνει στο σημείο να επιτεθεί και στην Ντόρα Μπακογιάνη για την υπόθεση της Siemens. «Γιατί αφέθηκαν να την κοπανήσουν οι ένοχοι για τη Ζίμενς; Φταίει ο Γεωργίου!» μάλλον δεν θυμάται πως εκείνη την περίοδο ήταν υπουργός Εξωτερικών η Ντόρα Μπακογιάννη και ο ίδιος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Οι σχέσεις Μητσοτάκη-Σκυλακάκη
Πέραν των άλλων κοινών Κ. Μητσοτάκη – Θ. Σκυλακάκη, είναι και η κοινή συναντίληψη για τις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Από τη μια ο Κ. Μητσοτάκης δείχνει οτι θέλει να πάρει διαζύγιο με κάθε τι που έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή. Και το δείχνει σε κάθε του κίνηση. Άλλωστε ο ίδιος σε όλες του τις ομιλίες έχει μιλήσει για τα σημαντικά λάθη που έγιναν εκείνη την περίοδο. Τώρα σφυρίζει αδιάφορα για το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου για την υπόθεση του φουσκωμένου ελλείμματος του 2009, δίνοντας ουσιαστικά εξωφρενική και απίστευτη κάλυψη στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και όσα μεθόδευσε και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και στα μνημόνια.
Από την άλλη ο Θ. Σκυλακάκης, τον οποίο τίμησε με την παρουσία του στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος του ο Κ. Μητσοτάκης και προετοιμάζει την επάνοδό του στη ΝΔ, λέει όσα ενδεχομένως κάποιοι από την ηγετική ομάδα της ΝΔ σκέπτονται.
Η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στο πρόσφατο Συνέδριο της Δράσης, της οποίας ηγείται ο κ. Σκυλακάκης, είναι άρηκτα συνδεδεμένη με τους προσανατολισμούς του κ. Μητσοτάκη και τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί ο ίδιος με το αυτοαποκαλούμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ. Ίσως αυτή είναι και η αιτία που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πει μέχρι σήμερα το παραμικρό για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

http://www.thepressroom.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.