ΠΟΛΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΩΝ Δημοκρατικών: 17 απέναντι στον Τραμπ

Ο βουλευτής Τιμ Ράιαν, ένας μετριοπαθής Δημοκρατικός από το Οχάιο, ο οποίος απευθύνεται στους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης –εκείνους δηλαδή που εγκατέλειψαν το κόμμα στις εκλογές του 2016– ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Ο 45χρονος Ράιαν εκπροσωπεί μια εργατική περιφέρεια του βορειοανατολικού Οχάιο, μια περιοχή που έχασε πολλές θέσεις εργασίας στη βιομηχανία τα τελευταία χρόνια και ψήφισε υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Την ίδια χρονιά ο Τιμ Ράιαν είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να ανατρέψει τη Νάνσι Πελόζι από την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστηρίζοντας ότι είχε έρθει η ώρα για μια νέα ηγεσία.

Μέχρι στιγμής, είναι ο 17ος πολιτικός που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών – μεταξύ των συνυποψηφίων του είναι και έξι γυναίκες, αριθμός ρεκόρ. Ο νικητής θα βρεθεί κατά πάσα πιθανότητα αντιμέτωπος με τον Τραμπ.

Μολονότι εκλέγεται βουλευτής συνεχώς από το 2003, ο Ράιαν δεν είναι αναγνωρίσιμος, ούτε έχει το δίκτυο υποστήριξης των γνωστότερων αντιπάλων του. Επίσης, ενδέχεται να έχει ανταγωνισμό από τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν (αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του τις επόμενες ημέρες) για το ποιος θα κερδίσει τελικά τις ψήφους της εργατικής τάξης.

Ο Ράιαν έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες, ήταν αθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου στο κολέγιο και έχει ασχοληθεί με τον διαλογισμό, γράφοντας και ένα βιβλίο για το θέμα. Έγραψε επίσης ένα βιβλίο με θέμα την υγιεινή διατροφή, καλώντας τον κόσμο να απορρίψει τα επεξεργασμένα τρόφιμα….

Πηγή: https://www.protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.