Το τρίτο μάτι του Κυριάκου…

Του Κώστα Βαξεβάνη
Έχει τρίτο χέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ανάστατο το διαδίκτυο με τη φωτογραφία που ανέβασε στο facebook ο αρχηγός της ΝΔ, που τον εμφανίζει με τις φίλες της κόρης του αλλά σαν να έχει τρία χέρια με τα οποία τις αγκαλιάζει. Είναι φωτομοντάζ της επικοινωνιακής ομάδας της ΝΔ αναρωτήθηκαν πολλοί και μαζί τους και συντάκτης του site του Documento που θέλησαν να ανοίξουν τις Πύλες του Ανεξήγητου. Υπάρχει δαίμων του photoshop ή μήπως κάποιοι διαολίζονται τσάμπα και βερεσέ;
Άστραψε και βρόντηξε η επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος, έβγαλαν φωτιά τα τρολς και οι πληρωμένες κυρίες των social media με τα αβυσαλέα ντεκολτέ στα άβαταρ, δανεισμένα από πεθαμένους και πορνοστάρ της Ινδίας. Συκοφαντούν τον Πρόεδρο, βρίζουν τον αρχηγό, χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα τον Κυριάκο. Γέμισε το τουίτερ από υποστηρικτές του δίκιου του Μητσοτάκη, αλλά και από τους άλλους που έπιασαν στα σοβαρά κουβέντα για το τρίτο το μακρύτερο.
Προφανώς και ο Κυριάκος δεν έχει τρίτο χέρι, ούτε του τη φύτεψε καμιά μονταζιέρα. Γενικώς το πρόβλημα δεν είναι το τρίτο χέρι του Κυριάκου αλλά το τρίτο μάτι. Η πολιτική ματιά με την οποία βλέπει τα πράγματα πολιτικά και επικοινωνιακά.
Το γράφω για μια ακόμη φορά. Ο αρχηγός της ΝΔ, προσφέρει για βορά στο διαδίκτυο την οικογένειά του και τις προσωπικές του στιγμές. Με τρόπο που πολλές φορές ελάχιστα διαφέρει από τον χρυσοποίκιλτο Πατούλη.
Ο Κυριάκος Μησοτάκης, είτε επειδή έχει πρόβλημα επιβεβαίωσης της οικογενειακής του ευτυχίας, είτε γιατί κάποιοι επικοινωνιολόγοι τον προτρέπουν στην αμερικανιά, είτε γιατί ζηλεύει τη δόξα του Άδωνη στα social media, λειτουργεί με τρόπο που δεν έχει λειτουργήσει κανένας αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε τα παιδιά της Γεννηματά, τη σύζυγο του Λεβέντη, την οικογένεια του Τσίπρα γιατί οι ίδιοι προς τιμήν τους τα προστάτεψαν. Κανένας πολιτικός αρχηγός δεν ποστάρει τις οικογενειακές του στιγμές για να πουλήσει ανθρώπινο πρόσωπο ή για να πιστέψει πως είναι ευτυχής οικογενειάρχης. Κανένας πολιτικός αρχηγός–φυσικά ούτε και ο πατέρας του-, δεν έδωσε την οικογένειά του στα αδηφάγα media για τροφή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συστηματικά, αφήνει την πολιτική στα social media να χαράσσεται από τον Άδωνη, τα τρολς, αυτούς που κάνουν βάρδια στα γραφεία της Πειραιώς και μάλλον χαίρεται για το αποτέλεσμα. Η πολιτική της ΝΔ, ξεκινά από τα Εξάρχεια και καταλήγει στη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Ξεκινά από την αναπαραγωγή άρθρων του Πρώτου Θέματος και τελειώνει σε ποσταρίσματα του γηραιού Βήματος και του Πρετεντέρη.
Ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος είναι απασχολημένος, ποστάρει τη σύζυγο,τα παιδιά του, τις φίλες τους. «Εγώ και η Μαρέβα μου», «με τη Δάφνη και τις φίλες της» , γενικώς με το άγχος του στιβαρού και αδιαμφισβήτητου οικογενειάρχη. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει με το τρίτο μάτι του Κυριάκου, που οφείλει να βλέπει την πολιτική και την επικοινωνία με διορατικότητα. Ή για να το πως διαφορετικά, ο Κυριάκος με κάθε ευκαιρία δηλώνει πως έχει πρόβλημα το οποίο προσπαθεί να προσπεράσει με αγαπησιάρικες εικόνες. Στο facebook ενδέχεται να τα πάει καλά με τα like. Στα υπόλοιπα μάλλον κάνει share την αγωνία του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.