Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ο ΟΡΟΣ “συντηρητικός” δεν έχει αρνητικό πρόσημο

“Αν θέλουμε μια ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία, θα πρέπει να κυριαρχήσουμε και στο κέντρο”, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας στο ερώτημα της ιστοσελίδας news247.gr για το ποιος, κατά την άποψή του, πρέπει να είναι ο στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας, “η χώρα έχει ανάγκη από μία μεγάλη κεντροδεξιά και από μία μεγάλη κεντροαριστερά, την οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει, όσες προσπάθειες απομίμησης και μεταγραφές κι αν κάνει, ένα κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που κράδαινε τη σημαία της “κάθαρσης” κατά πάντων δεν έγινε κεντροαριστερό μόνο και μόνο επειδή εναγκαλίζεται τους υποστηρικτές στο παρελθόν του Άκη Τσοχατζόπουλου και τα σύμβολα ενός κακού παρελθόντος στις συμβάσεις του δημόσιου τομέα.

Αντιθέτως -συμπληρώνει- με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ καθιστά ακόμη πιο ευδιάκριτα τα στοιχεία της αναξιοπιστίας και του καιροσκοπισμού που τον χαρακτηρίζουν σήμερα. Όσον αφορά τη ΝΔ, το κόμμα μας, όπως ορίζουν οι καταστατικές του αρχές, εκφράζει όλο το εύρος από τη συνταγματική δεξιά μέχρι την μη κομμουνιστική αριστερά. Προσωπικά άλλωστε θεωρώ”, λέει ο Ν. Δένδιας, “ότι ο όρος “συντηρητικός” δεν έχει αρνητικό πρόσημο, ούτε είναι το αντίθετο του όρου “προοδευτικός”. Το αντίθετο της προόδου είναι η οπισθοδρόμηση, με την οποία δεν έχει σχέση η μεγάλη παράταξή μας, της υπευθυνότητας και των εθνικών επιλογών. Αλλά αν θέλουμε μια ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία, θα πρέπει να κυριαρχήσουμε και στο κέντρο”.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.