Τσίπρας: Δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε μια κυβερνητική νεολαία – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες του 1ου συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αριστερά δεν ενδιαφέρεται να έχει μια κυβερνητική νεολαία», είπε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός.
«Η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική» ανέφερε και υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης κτιρίων του Δημοσίου, όπου θα κατοικήσουν νέοι άνθρωποι και επίσης ένα πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τους νέους».
«Σε λίγο θα επιδοτήσουμε και το πρώτο και το δεύτερο παιδί», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας.
«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων».
«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως «είμαστε εμείς που έστω και αργά υιοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης».

«Όσοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα το πληρώνουν ακριβά», υπογράμμισε στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εν συνεχεία υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα , θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» τονίζοντας ότι « το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

«Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει».

Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα», ενώ ακόμη τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ». Αναφερόμενος στην θητεία υποστήριξε ότι «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία».

https://www.youtube.com/watch?v=t2yxLsP7RVM{/youtube}

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.