Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να μη δηλώνει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του


Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρότι εξετέθη ανεπανόρθωτα από τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc και του koutipandoras.gr, αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του και το γεγονός ότι σ’ αυτό δεν περιελάμβανε τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Μαρέβας Γκαμπρόβσκι, συνεχίζει την ίδια στρατηγική.

Όπως αποκαλύπτεται λοιπόν, το όνομα και η περιουσία της συζύγου του (ακίνητα και καταθέσεις) δεν υπάρχουν ούτε στα δύο τελευταία «πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Βουλής, παρότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποχρεωμένος να τα συμπεριλάβει όπως άλλωστε πράττουν και οι συνάδελφοί του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλείται για την απουσία του ονόματος της συζύγου ότι βρίσκονται σε διάσταση, πράγμα το οποίο ισχύει μόνο για τη φορολογική δήλωση, αλλά σε καμιά περίπτωση για τη δήλωση «πόθεν έσχες». Κι αυτό γιατί αφ’ ενός ο νόμος δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και αφ’ ετέρου για το «πόθεν έσχες» δεν συμπληρώνονται με σκοπό τη φορολόγηση της περιουσίας, αλλά για τη γνωστοποίησή της.

Το ζήτημα θεωρείται βεβαίως ιδιαίτερα σοβαρό καθώς τέτοιου είδους πρακτικές είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, αφού ο εκάστοτε πολιτικός, βουλευτής ή αρχηγός κόμματος, θα μπορεί να επικαλείται διάσταση με τη σύζυγό του για να μην συμπεριλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία -που βρίσκονται στο όνομά της- στη δήλωση «πόθεν έσχες» του.

Λόγου χάρη, αν κάποια σύζυγος βουλευτή έχει αποκτήσει παράνομα περιουσιακά στοιχεία, τότε με την πρακτική της διάστασης μπορούν αυτά τα ακίνητα να μην δηλωθούν στο «πόθεν έσχες» και αφού πωληθούν και εισπραχθεί το ανάλογο κέρδος, τότε ο η διάσταση παύει να υπάρχει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.