ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ προοδευτικές δυνάμεις από τον Α. Τσίπρα

Έντονες είναι οι διεργασίες στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, μετά το πολιτικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και την ανοιχτή δημόσια πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα σε αριστερές – προοδευτικές δυνάμεις για ευρεία συστράτευση με στόχο μία προοδευτική διακυβέρνηση την επόμενη ημέρα. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα είναι νικηφόρα τόσο η αυριανή μάχη όσο και η μάχη της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χαρακτηρίζουν την απόφαση του πρωθυπουργού ως μία πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού και μεγάλου ρίσκου, προκειμένου να υπάρξουν σαφείς και καθαρές λύσεις.

Με τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, εκτιμούν στο κυβερνητικό επιτελείο, η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της και θα εξαντλήσει την 4ετία. Ενδεικτικά είναι τα όσα είπαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ο οποίος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει την ικανότητα να διαμορφώνει συναινέσεις.

Ο πρωθυπουργός πήρε μια πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού και μεγάλου πολιτικού ρίσκου. Σε κρίσιμες στιγμές, αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή ώστε να υπάρξουν καθαρές λύσεις και καθαρές απαντήσεις, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Καμία απολύτως αβεβαιότητα δεν θα υπάρχει από την Τετάρτη και μετά που θα έχουμε καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ο Νίκος Παππάς. Mιλώντας στην «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ, απέδωσε σε «πολιτική απόγνωση» τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ παρατήρησε ότι «η αποχώρηση του Π. Καμμένου σηματοδοτεί μια νέα κατάσταση.» Αν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση, εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, υπογράμμισε και κατηγόρησε τις ηγεσίες των κομμάτων, ότι «σιωπούν πονηρά, σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών».

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα κερδίσει και αυτή τη μάχη και θα ολοκληρώσει τη θητεία της εκφράζουν υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι και στην ψήφο εμπιστοσύνης και στη Συμφωνία των Πρεσπών θα υπάρχει ένα καθαρό 151, δήλωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: https://www.ert.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.