Ο Άδωνις Γεωργιάδης περιέφερε στη Βουλή το πιο «απίστευτο» βιβλίο (εικόνες)


Ένα βιβλίο από αυτά που… σίγουρα δεν θα βρει κανείς στο βιβλιοπωλείο του, είχε στα χέρια του ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία σήμερα, Παρασκευή.

Για κάποιον, μάλλον ακατανόητο -ή κατανοητό σε όσους σκέφτονται όπως ο Άδωνις- λόγο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή με ένα βιβλίο του Μανώλη Γλέζου για την Αντίσταση… στα ισπανικά.

Και όχι μόνο το είχε στα χέρια του, όχι μόνο δεν το αποχωρίστηκε ούτε λεπτό, αλλά το επεδείκνυε στους παριστάμενους, σαν κάποιου είδους λάφυρο ή ακόμα χειρότερα σαν κάποιου είδους «απάντηση» ή καλύτερα «άφεση» στα περί ακροδεξιών απόψεών του.

Και το έκανε μάλιστα γελώντας αυτάρεσκα, ξεχνώντας το ιδεολογικό φορτίο που συνοδεύει το ίδιο το βιβλίο αλλά και τον συγγραφέα του, ένα σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, για την οποία ο ίδιος ο Γεωργιάδης έχει μιλήσει πολλάκις με τα πιο απαξιωτικά των επιχειρημάτων, ενώ η όλη του πολιτική και κοινωνική δράση και ύπαρξη βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετα στα όσα ο Μανώλης Γλέζος αντιπροσωπεύει και πρεσβεύει.

Με μία τέτοια ευτελή κίνηση βέβαια, δεν ξεγράφονται μονοκοντυλιά ούτε οι ακροδεξιές αντιλήψεις, ούτε βέβαια ο πόνος και το αίμα που έχυσαν οι ιδεολογικοί αντίπαλοι του κ. Γεωργιάδη, τόσο κατά την Κατοχή, όσο και μετέπειτα. Ούτε βέβαια το tweet του μπορεί να σβήσει κάτι από αυτά. Φευ…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.