ΤΟ TWEET ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ για την υπόθεση Novartis

Για επιβεβαίωση του ίδιου σχετικά με την υπόθεση Novartis και ότι πρόκειται για τη «χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ», κάνει λόγο ο Αντώνης Σαμαράς σε μήνυμά του στο Twitter, μετά τη συνέντευξη του Νίκου Μανιαδάκη στον ΣΚΑΪ.

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως…

Είχα πει ότι “θα τους πάω ως το τέλος”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…»;έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός.

Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως…
Είχα πει ότι “θα τους πάω ως το τέλος”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί…

Νωρίτερα ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για παθητική δωροδοκία, σημείωσε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό «δεν έχει συναντηθεί ποτέ στη ζωή του».

Ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας που συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας, είπε ακόμη ότι ο πρώην υπουργός Υγείας (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης) τον είχε καλέσει ως μέλος της ομάδας που διαπραγματευόταν με την τρόικα, αλλά ποτέ δεν ήταν αξιωματούχος του υπουργείου.

Για τον Γ. Στουρνάρα είπε ότι ήταν καθηγητής του στο πανεπιστήμιο και δεν είχαν ιδιαίτερη συνεργασία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Ο κ. Μανιαδάκης κατήγγειλε εκ νέου ότι οι δικαστικές αρχές του έκαναν επίμονες ερωτήσεις για τους κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. «Μού ζητήθηκε να γνωρίσω αν έχουν λάβει αμοιβές, το αρνήθηκα και το αρνούμαι, δεν μπορεί ένας άνθρωπος να τίθεται υπό καθεστώς πίεσης για να ομολογήσει». Μού ζητήθηκε, συνέχισε, υπό καθεστώς πίεσης, να πω τι είχε κάνει ή δεν είχε κάνει το τάδε πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν γνώριζα τίποτα… Ενδεχομένως αυτό δεν ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια. Ξαφνικά ένας από τους άλλους δύο μάρτυρες, τους γνωρίζω λόγω κακού συντονισμού, λέει στις αρχές πως γνωρίζει ότι έχω λάβει χρήματα από τη Novartis για να επηρεάσω την πολιτική υγείας της χώρας, και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να μού ασκηθεί πίεση» είπε ακόμη.

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.