Με την «ασπιρίνη» του ανασχηματισμού νομίζει ότι θα θεραπεύσει τον κυβερνητικό «καρκίνο»

Πιθανό φαντάζει το σενάριο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού την ερχόμενη Πέμπτη καθώς το θεωρούν στη κυβέρνηση ως κάτι που θα μπορούσε να βγάλει το κυβερνητικό έργο από το «τέλμα»

Όμως ο Έλληνας πολίτης που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα για τα οποία δεν φέρει ευθύνη, όπως η τρομακτική ακρίβεια και ένας πληθωρισμός ανεξέλεγκτος, δεν ενδιαφέρεται ποσώς για ποιοι θα κατέχουν κυβερνητικές θέσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε σχετικά για το ενδεχόμενο να γίνει ανασχηματισμός αυτή την Πέμπτη και η απάντησή του έδωσε «τροφή» σε όσους υποστηρίζουν ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από το Νταβός ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

«Ξέρω ότι δεν προαναγγέλλονται οι ανασχηματισμοί αλλά μήπως είναι καλό να μην κανονίσουμε τίποτα για αυτή την Πέμπτη;», ρώτησε η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά τον Γιάννη Οικονόμου κι αυτός αφού χαμογέλασε απάντησε: «Μην κανονίσετε για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή».

Επί του πρακτέου ένας ανασχηματισμός το μόνο κέρδος που θα μπορούσε να έχει στην παρούσα φάση για την κυβέρνηση είναι ότι θα συσπείρωνε στον κομματικό αγώνα της ΝΔ στις εθνικές εκλογές περισσότερα στελέχη.

Συνήθως στην πολιτική ιστορία οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί σε προεκλογική περίοδο δημιουργούν και ιδιαίτερα μεγάλα κυβερνητικά σχήματα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.