Ονειρεύεται αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης

Κάλεσε τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να αναδείξουν το έργο της κυβέρνησης

Μεγάλες προσδοκίες έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και για να «ζεστάνει» τις εκλογικές μηχανές, εστίασε στην αυτοδυναμία και ζήτησε από όλους να αναδείξουν το έργο της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος:

«Διαπιστώσαμε ότι οι παρεμβάσεις που είχαμε κάνει, κάλυπταν μεν τα νοικοκυριά που είχαν χαμηλές καταναλώσεις, δεν κάλυπταν όμως τα υπόλοιπα νοικοκυριά, ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση, που θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ένα παραπάνω κλιματιστικό. Είδα πολύ απότομες και αδικαιολόγητες αυξήσεις και είχαμε το θάρρος να πούμε ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί και το διορθώνουμε, με μία παρέμβαση, η οποία θα επιστρέψει στους λογαριασμούς των πολιτών το 60% της αύξησης με την οποία επιβαρύνθηκαν λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής».

Αναφερόμενος στη νέα σύνθεση της Πολιτικής Επιτροπής σχολίασε ότι σε αυτήν αποτυπώνεται η ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας του σήμερα, αλλά και του αύριο:

«Τα 113 από τα 150 αιρετά στελέχη εκλέγονται για πρώτη φορά. Ο μέσος όρος ηλικίας της νέας πολιτικής επιτροπής είναι σχεδόν εννέα φορές μικρότερος από αυτόν της προηγούμενης. Και βέβαια, με πολλές νέες γυναίκες να συμμετέχουν για πρώτη φορά στο ανώτατο όργανό μας και με το 30% των συνέδρων να σας έχουν αναδείξει μέσω του καινοτόμου εργαλείου της ψηφιακής κάλπης. Αναλαμβάνετε όλες και όλοι καθήκοντα, πιστεύω με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Για να τις κάνετε ακόμα πιο ευοίωνες, δικαιώνοντας όσα προσδοκά ο απλός νεοδημοκράτης, αυτός που, όπως είπα και στη δεύτερη ομιλία μου στο συνέδριο, δεν κάθεται συνήθως στις πρώτες σειρές. Κάθεται στις πίσω σειρές, αλλά είναι αυτός που κρατάει ψηλά τη σημαία της παράταξής μας σε κάθε γειτονιά».

Όπως τόνισε στόχος της κυβέρνησης τους επόμενους 12 μήνες είναι «η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η συνέχιση της διαδρομής μας προς την τόσο σημαντική επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας».

Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας προχώρησε στη διαπίστωση ότι «αν κάτι μάθαμε από την πανδημία, είναι ότι το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στη χώρα μας δυστυχώς πάσχει. Και κατά συνέπεια αυτή η παρέμβαση και η εφαρμογή της στην πράξη σίγουρα θα μας απασχολήσει για πολύ χρόνο και θα αποτελέσει μία από τις σημαντικές προτεραιότητες των επόμενων 12 μηνών».

Σχολίασε και τον ΕΝΦΙΑ, την λυπητερή του οποίου ήδη πήραν οι πολίτες και μέχρι τέλη Μαίου πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση, λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια της ανάταξης της οικονομίας μας. Αυτές τις ημέρες αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2022 και οι πολίτες διαπίστωσαν ότι 8 στους 10 θα πληρώσουν φέτος χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ απ’ ό,τι πλήρωναν πέρυσι. 380 εκατομμύρια χαμηλότερο συνολικά και ένα δισεκατομμύριο λιγότερο σε σχέση με αυτό που πλήρωναν το 2018. Είναι και αυτή μία έμπρακτη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος».

Όσον αφορά στον πληθωρισμό που καλπάζει δήλωσε ότι είναι… αποκλειστικά εισαγόμενος και οφείλεται στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και «σχετίζεται με την έξαρση των τιμών στην ενέργεια και την απότομη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.