«Κεραυνοί» Δένδια κατά Σαμαρά για τον πατριωτισμό

Δεν άφησε αναπάντητο η κεντροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ όσα είπε για τον πατριωτισμό ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο του κόμματος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για την συμφωνία με τις ΗΠΑ τόνισε: «Γίνεται μια συζήτηση στην ελληνική κοινωνία για τον πατριωτισμό που διατρέχει κόμματα και παρατάξεις. Ουδείς αρνείται τον πατριωτισμό οποιουδήποτε. Πως όμως προσλαμβάνεται ο πατριωτισμός; Πολλές φορές στην ιστορία μας ο πατριωτισμός κάλυψε ιδιοτελέστατες προσωπικές ατζέντες».

Μάλιστα ο Ν. Δένδιας άφησε και νέες αιχμές δείχνοντας ότι δεν θα «χαρίσει» τον πατριωτισμό στη σαμαρική πτέρυγα: «Να δούμε λοιπόν πως νοηματοδοτεί ο καθένας τον πατριωτισμό; Η απραξία δεν συνιστά πατριωτισμό. Ο στρουθοκαμηλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Εμείς πιστεύουμε σε πατριωτισμό που πηγάζει από την αυτοπεποίθηση, την γνώση της ταυτότητάς μας. Σε ένα πατριωτισμό ανοικτό. Πιστεύουμε στην ανάγκη να είναι ανοικτή η Ελλάδα στα Βαλκάνια και όχι αιχμάλωτη των ελληνοτουρκικών διαφορών».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.