Συνέδριο ΝΔ: Με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» ξεκινά το απόγευμα στο Metropolitan Expo

Με κεντρικό σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής οι τριήμερες εργασίες του 14ου τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ, το οποίο συνέρχεται στον συνεδριακό χώρο «Metropolitan Expo» που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 19.45 θα γίνει η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σχεδιάζει να κάνει απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και να αναφερθεί στην «προοδευτική» ταυτότητα η οποία, κατ΄ αυτόν, χαρακτηρίζει την παράταξή του.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των εργασιών προβλέπει:

*19.00: Έναρξη των εργασιών από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Επικύρωση Αποφάσεων/Κανονισμού Συνεδρίου.
*19.10: Προβολή Βίντεο 14ου Συνεδρίου.
*19.15: Χαιρετισμός Νίκου Αναστασιάδη, Προέδρου της Κυπριακής ∆ημοκρατίας.
*19.30: Χαιρετισμός Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν το Σάββατο και την Κυριακή με ομιλίες εκπροσώπων άλλων κομμάτων, ξένων προσκεκλημένων, καθώς και γαλάζιων υψηλόβαθμων στελεχών αλλά και απλών συνέδρων. Από τη λίστα των ομιλητών ξεχωρίζουν η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στην οποία οι σύνεδροι θα μπορούν για πρώτη φορά να ψηφίσουν εξ αποστάσεως με ηλεκτρονικά μέσα. Η δια ζώσης ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του συνεδριακού χώρου όπου θα μπορούν οι σύνεδροι να ψηφίσουν σε «φυσικές» κάλπες. Για όσους συνέδρους δεν μπορούν να παρευρεθούν θα δοθεί η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής στην ψηφοφορίας.

Οι συνεδριακές εργασίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Κυριακής με νέα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.