Μητσοτάκης-Γεωργαντάς εξαπάτησαν τους Έλληνες παραγωγούς!

Για «πληρωμή παρωδία» στους κτηνοτρόφους, αναφορικά με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, για την συνδεδεμένη ενίσχυση, αλλά και τις ζωοτροφές κάνει λόγο η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση ΠΑΚ Θεσσαλίας, σχολιάζοντας τις πληρωμές της 20ης Απριλίου.

Όπως κατήγγειλε η ΠΑΚ Θεσσαλίας, ειδικά στην έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές (είχε χαρακτηριστεί εξαρχής από τους κτηνοτρόφους «ψίχουλα» και «κρατική… ελεημοσύνη»), υπήρξε το απόλυτο μπάχαλο.

Τεράστιος αριθμός δικαιούχων δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ, ενώ όσοι είδαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, διαπίστωσαν ότι λεγόμενο το 2% επί του τζίρου δεν ισχύει στην πράξη, χωρίς μάλιστα να ξέρουν γιατί πήραν μειωμένη ενίσχυση, ή και καθόλου!

Το κονδύλι των 50εκατ. ευρώ που διέθεσε (και διαφήμισε μάλιστα) η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον κλάδο της κτηνοτροφίας δεν είναι απλά λίγο, είναι ελάχιστο για να καλύψει επαρκώς τις βασικές ανάγκες. Συν τους «κόφτες» που μπήκαν στην ΚΥΑ, οι οποίοι μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων, άφησαν εκτός δικαιούχων μεγάλο αριθμό κτηνοτρόφων.

Σε ότι αφορά τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το αιγοπρόβειο κρέας (γάλα) το μπάχαλο που δημιουργήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι που ήταν δικαιούχοι, στους οποίους μάλιστα επιβλήθηκε και ποινή!

Γιατί στο ένα σύστημα φαίνονταν κανονικά οι παραδώσεις γάλακτος, στο άλλο σύστημα δεν φαίνονταν οι ποσότητες αυτές και στο τρίτο σύστημα δεν φαινόταν ότι έγιναν παραδώσεις γάλακτος!

Η οργή και η αγανάκτηση που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κλάδο είναι τεράστια, καθώς τόσο αυτός, όσο και γενικότερα ο αγροτικός κλάδος, είναι αφημένοι στη μοίρα τους και οι επικίνδυνες πρακτικές του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, σε συνδυασμό με την αδιαφορία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πρωτογενή παραγωγή, οδηγούν τους ανθρώπους του μόχθου στον οικονομικό αφανισμό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.