Στα χαρακώματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ – Μπάχαλο στις εκλογές των υπαλλήλων της Βουλής

“Βυζάντιο” θυμίζει τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής, καθώς παρά την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, τα πράγματα έγιναν “άνω κάτω” κατά τη διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στο Δ.Σ., με αποτέλεσμα στους διαδρόμους να ακούγονται λέξεις όπως “αποστασία”, ” προδοσία” και “κολεγιά”.

Όπως φαίνεται λοιπόν οι διαξιφισμοί, αλλά και οι διαπαραταξιακές συμφωνίες και μάλιστα οι κρυφές συμφωνίες, στη Βουλή δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των βουλευτών. Ο λόγος για τις εκλογές στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής. Οι εκλογές έγιναν την περασμένη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα ήταν σαφές. Η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε τέσσερις έδρες, με ποσοστό 56% και άρα πήρε  την απόλυτη πλειοψηφία. Δεύτερη παράταξη ήρθε εκείνη που στηρίζεται από το Κίνημα Αλλαγής, εξασφαλίζοντας δύο έδρες. Τρίτη παράταξη ήταν εκείνη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πήρε μόνο μία έδρα.

Δύο ημέρες μετά, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο, για να γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου προέδρου της Βουλής. Επικρατέστερος υποψήφιος ήταν ο κ. Γ. Σαμπάνης, επί χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου. Ωστόσο διάθεση υποψηφιότητας εκδήλωσε και ο Σπύρος Δημοσχάκης, γιος του βουλευτή της Ν.Δ. Αναστάσιου Δημοσχάκη. Ο κ. Σπύρος Δημοσχάκης έχει προσληφθεί στη Βουλή ως γυμναστής.

Με δεδομένο το ενδιαφέρον του έγιναν  παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, οι οποίες είχαν καταλήξει σε παρασκηνιακές συμφωνίες, οι οποίες με τη σειρά τους είχαν μάλιστα επισφραγιστεί και με χειραψίες Σαμπάνη – Δημοσχάκη. Λέγεται μάλιστα ότι υπάρχει και φωτογραφικό υλικό με τις χειραψίες. Έτσι ψιθυρίζουν οι νεοδημοκράτες στους διαδρόμους. Ότι δηλαδή υπάρχουν φωτογραφίες με τις χειραψίες της συμφωνίας να μην είναι υποψήφιοι οι κκ Σαμπάνης και Δημοσχάκης και να στηρίξουν άλλη υποψηφιότητα, από τη Νέα Δημοκρατία. Τίποτα από αυτά όμως δεν έγινε όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Τι έγινε στον Σύλλογο Υπαλλήλων;

Ο κ. Σπύρος Δημοσχάκης τελικώς κατέθεσε υποψηφιότητα, αλλά ήταν σοβαρά προετοιμασμένος. Είχε κλείσει συμφωνίες να τον στηρίξουν οι εκλεγέντες από την αντιπολίτευση, δηλαδή από τις παρατάξεις που στηρίζουν το  Κίνημα Αλλαγής και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεξιός Δημοσχάκης εξελέγη λοιπόν με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Το αποτέλεσμα, με πολιτικούς όρους, είναι η αντιπολίτευση να έχει τον δικό της πρόεδρο, κι ας είναι δεξιός.

Είναι επίσης, οι νέοι συσχετισμοί στο Δ.Σ. , διότι μετά το “αντάρτικο” Δημοσχάκη, σήμερα, με απόφαση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, ο υιός Δημοσχάκης διεγράφη από τις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος. Οι συσχετισμοί λοιπόν άλλαξαν, όχι γιατί δεν είναι δεξιός ο πρόεδρος, αλλά γιατί δεν είναι πλέον μέλος της ΝΔ, εφόσον διεγράφη ως “αντάρτης”. Ακόμα ένα αποτέλεσμα φυσικά είναι η “αποκαθήλωση” του κ. Σαμπάνη.

Στη ΝΔ λένε ότι αυτό είναι μια προβολή από το μέλλον. Μιας ενδεχόμενης δηλαδή συγκυβέρνησης ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Στους διαδρόμους της Βουλής, λέγονται και άλλα. Ότι ο κ. Σαμπάνης ακουγόταν να φωνάζει εκνευρισμένος «προδοσία» και «αποστασία», κατηγορώντας τον κ. Δημοσχάκη.

Πάντως τα σκάγια έχουν πάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα πάντα με τους… διαδρόμους. Και αυτό γιατί κάποιοι φαίνεται είχαν κάνει πρόταση ο κ. Δημοσχάκης να στηρίξει Αριστερό υποψήφιο, κάτι που τελικώς δεν έγινε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.