Ο Κ.Χατζηδάκης διόρθωσε την γκάφα του Κ.Μητσοτάκη για τους διανομείς!

Την γκάφα του Κ.Μητσοτάκη έπρεπε να καλύψει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σχετικά με τους διανομείς.

Το Μαξίμου εκθέτοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στους διανομείς.

Ο πρωθυπουργός ανάρτησε tweet στο οποίο λέει ότι πλέον οι εταιρείες οφείλουν να παρέχουν ένδυση στους ντελιβεράδες. Αυτό όμως είναι λάθος και υποχρεώθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης να το διορθώσει προκειμένου να υπερασπιστεί το δικό του έργο!

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι «στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να παρέχουν στους διανομείς μοτοσυκλέτα, προστατευτικό κράνος και την κατάλληλη επαγγελματική ένδυση για τις μετακινήσεις τους».

Όμως ο Κ. Μητσοτάκης γράφει ψέματα: η υποχρέωση για παροχή ένδυσης στους ντελιβεράδες ισχύει ήδη και δεν θεσπίζεται τώρα όπως θα ήθελε το Μαξίμου! Έτσι υποχρεώθηκε το γραφείο Χατζηδάκη να διορθώσει τον πρωθυπουργό!

«Επειδή έγιναν κάποιες ανακριβείς αναφορές σε μέσα ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι παραμένει ως έχει η υποχρέωση κάθε ψηφιακής πλατφόρμας, να παρέχει στους διανομείς που συνδέονται με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών ή έργου, πανωφόρι κατάλληλο για την προστασία του αναβάτη του μοτοποδηλάτου ή της μοτοσυκλέτας, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο», αναφέρει άτυπη ενημέρωση του γραφείου Χατζηδάκη και προσθέτει: «αυτό αναφέρεται άλλωστε σαφώς στην Ανακοίνωση Τύπου που βγάλαμε στις 28 Μαρτίου. Ο εξοπλισμός αυτός παρέχεται από τις πλατφόρμες πέρα από το προστατευτικό κράνος για το οποίο προβλέπεται εναλλακτικά ότι εφόσον ο διανομέας συμφωνεί να κάνει χρήση του δικού του κράνους, η πλατφόρμα υποχρεούται να του καταβάλει ποσό ύψους 120 ευρώ».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.