ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ELFE ΝΑΡΚΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ της ΔΕΠΑ Εμπορίας – Στον αέρα η αποκρατικοποίηση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης έχει ανακοινώσει πως εντός του Ιανουαρίου θα καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο με τις διατάξεις που θα ανοίγουν τον δρόμο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ. Με τα σημερινά δεδομένα η σχετική διαδικασία είναι καταδικασμένη να αποτύχει, όχι διότι συμπίπτει με τον εκλογικό κύκλο, αλλά κυρίως διότι την ναρκοθετούν τα χρέη της ELFE.

Και οι λόγοι είναι προφανείς: Βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, που έχει εγκριθεί από τους θεσμούς, η Δημόσια Επιχείρηση Παροχής Αερίου θα «σπάσει» σε δύο εταιρείες. Στην πρώτη, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, θα περάσουν οι δραστηριότητες στην παροχή φυσικού αερίου (ΕΠΑ Αττικής) και τη χονδρεμπορική αγορά, αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις προμήθειας. Στη δεύτερη, τη ΔΕΠΑ Υποδομών, θα περάσουν τα δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, δηλαδή η θυγατρική ΕΔΑ Αττικής, το ποσοστό συμμετοχής στην ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας και η θυγατρική ΔΕΔΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.