Το παρασκήνιο της απόφασης Τσίπρα για την πρόταση δυσπιστίας

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Πέμπτης, σε έκτακτη παρέμβασή του στη Βουλή. Η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης αναμένεται να αρχίσει στην Ολομέλεια το απόγευμα της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Η αφορμή, ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει το “χαρτί” της πρότασης δυσπιστίας, ήταν ο τρόπος με τον οποίο ο κρατικός μηχανισμός αντιμετώπισε την κακοκαιρία “Ελπίς” και οι εικόνες χάους με τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική Οδό και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.

Σημειώνεται ότι για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί η εξ’ αναβολής συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να ασκήσει σκληρή κριτική για όλα όσα διαδραματίστηκαν τα προηγούμενα 24ωρα, εν μέσω της κακοκαιρίας.

Ωστόσο, συνεδρίασε νωρίτερα το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί, ο Αλέξης Τσίπρας διατύπωσε την πρότασή του για κατάθεση πρόταση δυσπιστίας και οι πληροφορίες του ΟΡΕΝ αναφέρουν ότι σε αυτή την συνεδρίαση δεν εκφράστηκε διαφορετική άποψη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας, ζήτησε τον λόγο και από το βήμα της Βουλής, άσκησε σφοδρή κριτική για όλους τους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής και κατάθεσε την πρόταση δυσπιστίας. Παράλληλα, απηύθυνε προσκλητήριο στις άλλες πολιτικές δυνάμεις και στην κοινωνία να ταχθούν στο πλευρό του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.