ΒΟΛΕΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ το shutdown που μπαίνει στη 2η εβδομάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε εκ νέου σήμερα την ευθύνη για την αναστολή της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους στους Δημοκρατικούς, καθώς αυτή εισέρχεται στη δεύτερη εβδομάδα.

«Είμαι στον Λευκό Οίκο, περιμένω οι Δημοκρατικοί να έρθουν και να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την Ασφάλεια των Συνόρων», έγραψε στο Twitter. «Από ό,τι γνωρίζω, περνούν τόσο πολύ χρόνο να παρενοχλούν τον πρόεδρο που τους μένει λίγος χρόνος για άλλα πράγματα, όπως η εξάλειψη της εγκληματικότητας ή η προάσπιση του στρατού μας!» σημείωσε.

Το τείχος που υποσχέθηκε ο αμερικανός πρόεδρος στα σύνορα με το Μεξικό βρίσκεται στο επίκεντρο του αδιεξόδου του προϋπολογισμού που προκάλεσε την αναστολή της λειτουργίας μέρους του ομοσπονδιακού κράτους.

Αυτή η αναστολή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι η τρίτη φέτος, μετά τον Ιανουάριο (τρεις ημέρες) και τον Φεβρουάριο (μερικές ώρες). Η προηγούμενη, τον Οκτώβριο του 2013, διήρκεσε 16 ημέρες. Το ρεκόρ των 21 ημερών σημειώθηκε το 1995-1996.

Στις 3 Ιανουαρίου, οι βουλευτές που εκλέχτηκαν στις εκλογές του Νοεμβρίου, θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι θα έχουν τότε τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, υποσχέθηκαν να διενεργήσουν κοινοβουλευτικές έρευνες για τον πρόεδρο και το περιβάλλον του….

Πηγή: https://www.in.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.