Η κυβερνητική ανικανότητα φλερτάρει πάλι με το lockdown – Μονόδρομος πλέον οι κάλπες

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως (Τα μη μέτρα της κυβέρνησης φέρνουν lockdown με το νέο έτος).

Και μετά από την ανακοίνωση και των χθεσινών μη μέτρων (Από 3 Ιανουαρίου η εφαρμογή νέων μέτρων – Ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση) όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε νέο lockdown.

Ενδεχομένως δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα.

Ουδείς ωστόσο δύναται να το αποκλείσει, καθώς η «Ο» έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται. Δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι τόσο θανατηφόρα όσο η «Δ», αλλά όσον αφορά τη μεταδοτικότητα έχει αφήσει ήδη πίσω τη φονική φίλη της.

Ο… παραλίγο Μωυσής είχε την ευκαιρία να πράξει τα αυτονόητα (ενίσχυση ΕΣΥ, ΜΜΜ, σχολείων, αυστηροί έλεγχοι σε χώρους εργασίας) προς οχύρωση της χώρας σε όποια μετάλλαξη προέκυπτε.

Δεν το έκανε όμως, προτιμώντας να επαναπαυθεί βασιζόμενος στη… σίγουρη επιτυχία της επιχείρησης… Ελευθερία.

Προφανώς, όπως πιάστηκε αδιάβαστος περί της αναγκαιότητας αυξήσεως των ΜΕΘ για μείωση της θνητότητας αρνούμενος να ρίξει μια ματιά στη μελέτη του… Σωτήρη μπας και διαφωτιστεί και μειωθούν τα φέρετρα, έτσι πιθανότατα την πάτησε και με τη fake πανάκεια των εμβολίων.

Όταν μέχρι κι ο συστημικός ΠΟΥ κραύγαζε ότι το εμβόλιο αποτελεί όπλο κι όχι λύση, προτρέποντας τις κυβερνήσεις να μην καταργήσουν τα απαραίτητα μέτρα ανάσχεσης (μάσκες, αποστάσεις κλπ.) του αόρατου εχθρού.

Τα αποτελέσματα γνωστά. Οι εμβολιασμένοι μεταδίδαν τον κορονοϊό όπως οι ανεμβολίαστοι, τα νοσοκομεία τίγκαραν, τα φέρετρα εκτοξεύθηκαν και ο… παραλίγο Μωυσής έμεινε με τον κοινωνικό αυτοματισμό στο χέρι.

Κι επειδή δεν έχει την παρρησία (ούτε τα λεφτά για να μοιράζει επιστρεπτέες) να παραδεχθεί το λάθος του, προτιμάει να πετάει και πάλι το μπαλάκι στους πολίτες, με την αμέριστη στήριξη των… πετσωμένων κονδυλοφόρων βεβαίως βεβαίως, για να δικαιολογήσει το αδικαιολόγητο νέο lockdown που έρχεται παρέα με την «Ο».

Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο… παραλίγο Μωυσής απέτυχε παταγωδώς.

Κι όσο παραμένει στο τιμόνι της χώρας, τόσο θα πολλαπλασιάζονται άδικα τα φέρετρα.

Ο μόνος τρόπος για να μπει τέλος στο θανατηφόρο αδιέξοδο, είναι να συναινέσει στο αίτημα Τσίπρα (ασχέτως αν δεν δικαιούται κι αυτός να ομιλεί ένεκα του χάους που προκάλεσε επί των ημερών του) για πρόωρες εκλογές.

Άλλωστε, από την πρώτη κιόλας επέλαση του κορονοϊού, ο… παραλίγο Μωυσής διατράνωνε ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η προστασία της ανθρωπινής ζωής.

Συνεπώς, από τη στιγμή που δεν το κατάφερε, οι κάλπες είναι πλέον μονόδρομος…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.