Μητσοτάκης: Συνομιλώ με τον Ερντογάν – Έχουμε κάθε συμφέρον να συνεργαστούμε

«Δεν είμαστε εμείς που τρέφουμε φαντασιώσεις για αυτοκρατορίες του παρελθόντος. Ας κοιτάξουμε το μέλλον αντί για το παρελθόν».

Αυτό το μήνυμα επέλεξε να αποστείλει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σημειώνοντας παράλληλα πως «η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να απειλεί την Ελλάδα ή την Κύπρο».

Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε σχετικά με την προσέγγιση της Αθήνας έναντι της Άγκυρας:

«Δεν επιζητώ αντιπαράθεση με την Τουρκία. Είμαστε γείτονες.

»Συνομιλώ με τον πρόεδρο Ερντογάν. Έχουμε κάθε συμφέρον να συνεργαστούμε.

»Εάν η Τουρκία βιώνει αυτή τη στιγμή οικονομική κρίση, αυτό δεν μας χαροποιεί.

»Γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιφερειακή αστάθεια».

Αναφορικά με τη στάση της Γερμανίας στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως η Γερμανία δεν είναι ένα μη εμπλεκόμενο, ουδέτερο, τρίτο μέρος και επεσήμανε πως «θέλουμε τη στήριξη της Γερμανίας, είμαστε στην ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Παρωχημένο το Σύμφωνο Σταθερότητας»

Σχετικά με τη συζήτηση περί αλλαγής των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τις πρόνοιες του Συμφώνου Σταθερότητας «παρωχημένες» και τάχθηκε υπέρ μιας μεγαλύτερης ευελιξίας, αλλά και υπέρ της εξεύρεσης ενός «μονοπατιού για την πιο σταδιακή μείωση του χρέους».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.