Οι μεγάλοι ηττημένοι δημοσκόποι, ΜΜΕ και ΚΙΝΑΛ

… του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα επικράτησε στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να αναμετρώνται στον δεύτερο γύρο την ερχόμενη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου… Αναμενόμενο αποτέλεσμα για όλους (βλ. κι εδώ), πλην των δημοσκόπων και των μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου που έβλεπαν νικητή τον Ανδρέα Λοβέρδο!

Αυτά ως προς το αποτέλεσμα… Διότι για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ η πιθανή επικράτηση στον δεύτερο γύρο του κομματικού (ομολογουμένως βαθύ ΠΑΣΟΚ), πλην όμως άχρωμου και άοσμου Νίκου Ανδρουλάκη θα είναι η ταφόπλακα του! Μιας και ο νεαρός ευρωβουλετής που δεν θέλει να αποχωριστεί τις μόνιμα συννεφιασμένες Βρυξέλλες είναι η εύκολη λεία, τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα!

Προφανώς οι πολίτες ψήφισαν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως ένα άφθαρτο πρόσωπο, μετριοπαθές και νεαρής ηλικίας… Η απουσία κυβερνητικής θητείας μέτρησε στα υπέρ του, παρά το γεγονός ότι η έλλειψη (υπουργικής ή άλλης σχετικής) εμπειρίας είναι μειονέκτημα και θα φανεί στην ολότητα του όταν θα κληθεί να αντιπαρατεθεί στις ηγεσίες των άλλων κομμάτων και ειδικότερα, απέναντι στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα! Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται να συμβεί άμεσα, μιας και θα ορίσει αντικαταστάτη – εάν εκλεγεί στον δεύτερο γύρο, για τις συζητήσεις στη Βουλή… Ο δημόσιος λόγος όμως του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι εξαιρετικά φτωχός και γενικός, μάλιστα δείγμα του είδαμε στο τελευταίο debate!

Παρόλα αυτά οι πολίτες τον επέλεξαν με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο Γιώργο Παπανδρέου που διαθέτει διεθνές προφίλ και τεράστια εμπειρία και ευκολία συνομιλίας με μεγάλους ηγέτες. Και η απρόσμενη υποψηφιότητα του (μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά) έριξε τους προβολείς της δημοσιότητας σε μια εκλογή που είναι αμφίβολο ποια θα ήταν η πορεία της, δίχως την παρουσία του!

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.