Τρεις καθηγητές διαψεύδουν τη στήριξή τους στον Λοβέρδο – «Να αφαιρεθούν τα ονόματά μας»

Τρεις Έλληνες πανεπιστημιακοί, που τα ονόματά τους εμφανίστηκαν σε λίστα υποστηρικτών του Ανδρέα Λοβέρδου, διαψεύδουν ότι δήλωσαν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του.

Σε δήλωση που απέστειλε ο καθηγητής Γρηγόρης Βαλλιάνος στα μέσα ενημέρωσης αναφέρει ρητά:

«Με μεγάλη έκπληξη είδα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο διαδίκτυο να εμφανίζεται το όνομά μου σε μια λίστα υποστηρικτών του κ. Ανδρέα Λοβέρδου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

»Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι, ουδέποτε μου ζητήθηκε και ποτέ δεν έδωσα σε κανέναν τη συγκατάθεσή μου σε κείμενο υποστήριξης του ως άνω υποψηφίου.

»Εξ άλλου δεν εργάζομαι ως καθηγητής του πανεπιστημίου της Στουτγάρδης, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη συγκεκριμένη λίστα».

Πρώτος αποσύρθηκε από τον κατάλογο με τα ονόματα ο Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Παντείου, Χριστόφορος Σκαμνάκης.

Ύστερα, ο καθηγητής χημείας (University of Calgary, Καναδά, Victoria University, Αυστραλία) Γιάννης Ματσούκας, ενημέρωσε πως «με μεγάλη έκπληξη, είδα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το όνομά μου σε λίστα 100 Καθηγητών Πανεπιστημίου οι οποίοι υπογράφουν και στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Ανδρέα Λοβέρδου», ζητώντας την αφαίρεση του ονόματός του.

«Σας δηλώνω ότι ουδέποτε υπέγραψα κείμενο υποστήριξης, του κατά τα αλλά δυναμικού και εξαιρετικού στελέχους του κοινοβουλίου κ. Λοβέρδου, και δε θα ήθελα με κανένα τρόπο να θέσω την οποιαδήποτε επιστημονική προσφορά μου στην παιδεία στην υπηρεσία μιας κομματικής υποψηφιότητας, όσο σημαντική κι αν είναι αυτή» δηλώνει ο Γ. Ματσούκας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.