Τσίπρας: Είστε η κυβέρνηση των deals – Στον επόμενο τόνο θα είναι η ώρα του λαού

“Είσαστε κυβέρνηση των συμφερόντων και των deals” είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις ανάγκες και την υπαρξιακή αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία του κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα των αυξήσεων τιμών, αναφέρθηκε στις έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως “λέγατε ότι η 13η σύνταξη ήταν ‘ψίχουλα’ και έρχεστε τώρα να ανακοινώσετε 250 ευρώ. Η 13η σύνταξη ήταν ‘ψίχουλα’, τα 250 ευρώ είναι μεγάλη κοινωνική προσφορά και μεγάλη κοινωνική πολιτική. Αυτός είστε όμως, η επικοινωνία έχει και τα όριά της”, τόνισε.

“Υπάρχει ένα ελάττωμα σε αυτή την ελληνική κοινωνία, που ίσως δεν το γνωρίζατε αναγκαστήκατε να το μάθετε. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους και στην 3η εβδομάδα του μήνα, στερεύει το εισόδημα”, συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε ότι “αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι το επιπρόσθετο κόστος της πολιτικής Μητσοτάκη”. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα και επιμονή στην εξυπηρέτηση συμφερόντων, λέγοντας πως “έχετε κάνει τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων πολιτών χειρότερη, τα έξοδα διαρκώς αυξάνονται, όλοι ζουν στο άγχος και την αβεβαιότητα”.

“Η πολιτική σας κληρονομιά κ. Μητσοτάκη, τώρα που το νιώθετε κι εσείς -όσο κι αν σας προστατεύουν οι επικοινωνιακοί σας αεράσακοι- ότι κλείνει ο κύκλος, όταν θα έρθει η ώρα να σας κρίνει η ιστορία θα είναι ακριβώς αυτό που αισθάνεται η πλειοψηφία της κοινωνίας λαμβάνοντας τον λογαριασμό του ρεύματος: απόγνωση”, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις: “Θα ψηφίσουμε οτιδήποτε φιλολαϊκό”

Τόνισε στη συνέχεια ότι “έρχεστε εδώ να δώσετε δήθεν μέρισμα στους συνταξιούχους που εξαπατήσατε τρεις φορές, να δώσετε 250 ευρώ φιλοδώρημα στους συνταξιούχους. Καλώς το κάνατε, θα το ψηφίσουμε αλλά εμείς είχαμε φέρει την 13η σύνταξη. Φέρτε την πίσω”.

“Γιατί δεν προχωράτε σε αυτό που σας προτείναμε, σε γενναία σε διαγραφή μέρους των οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά φορείς που δημιουργήθηκαν στην πανδημία; Στην αυστηροποίηση των ελέγχων για φαινόμενα αισχροκέρδειας από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας, την Επιτροπή Ανταγωνισμού”, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: “γιατί δεν αντιγράφετε τον φίλο σας τον κύριο Μακρόν, που ανακοίνωσε απαγόρευση διακοπής ρεύματος κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω απλήρωτων λογαριασμών;”.

Απαντώντας στη συνέχεια, στον πρωθυπουργό, είπε: “μας ρωτάτε αν κάποια μέτρα, που έρχονται αργά και είναι κατώτερα των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας θα τα ψηφίσουμε. Προφανώς οτιδήποτε φιλολαϊκό θα υποστηρίξουμε. Αυτό όμως που δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την κοροϊδία σας κύριε Μητσοτάκη. Γιατί εσείς ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να βάλετε πλάτη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες σε μία περίοδο κρίσης, γιατί είστε εγκλωβισμένος στις δεσμεύσεις και στις ιδεοληψίες σας”.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Σας καλώ να αναλάβετε την θεσμική και πολιτική σας ευθύνη. Η κοινωνική συνοχή, η πολιτική ομαλότητα απαιτούν αυτό το αδιέξοδο που έχετε δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία, να το άρετε. Εσείς το δημιουργήσατε… Η πάλη του ελληνικού λαού μπορεί να άρει αυτό το αδιέξοδο. Στον επόμενο τόνο, σας πληροφορώ, η ώρα δεν θα είναι η ώρα Μητσοτάκη, αλλά θα είναι η ώρα του λαού”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.