Το απόγευμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Τζόνσον: Στο επίκεντρο και τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Με τον Βρετανό ομόλογο του, Μπόρις Τζόνσον  θα συναντηθεί σήμερα  στις 15:15 τοπική ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στην Downing Street.

Στη συνάντηση ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Βρετανό ομόλογό του θα επιχειρήσουν να κάνουν μία συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, τις επενδύσεις, τον τουρισμό ενόψει του 2022, αλλά κυρίως την από κοινού εξεύρεση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδος – Μεγάλης Βρετανίας στους παραπάνω τομείς.

Εξάλλου, όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πρόσφατα στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», η συγκυρία μοιάζει πρόσφορη ώστε να υπογραμμιστεί ο δυναμισμός της ελληνικής οικονομίας, αλλά και να εμπεδωθεί πως «η Ελλάδα δεν είναι μόνον προορισμός για τουρισμό, είναι και για επενδύσεις».

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ακόμα συναντήσεις με επενδυτές και εκπροσώπους του Συνδέσμου Βρετανών Βιομηχάνων, ενώ θα μετάσχει σε εκδήλωση για τους Έλληνες της Διασποράς.

Τα θέματα που θα τεθούν στη συνάντηση

Σημαντικό ζήτημα στο τετ α τετ του με τον κ.Τζόνσον θα αποτελέσει για τον κ. Μητσοτάκη και η επαναφορά, από την πλευρά της χώρας μας, του αιτήματος στο ανώτατο επίπεδο για την επιστροφή των Γλυπτών τού Παρθενώνα, ώστε το μνημείο να αποκατασταθεί στην ολότητά του στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπως διεφάνη και από την ομιλία του την προηγούμενη Παρασκευή από το βήμα της UNESCO.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σημειώσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι το εν λόγω ζήτημα αφορά στις δύο κυβερνήσεις και ότι πρέπει να συζητηθεί με ειλικρίνεια. Θα τονίσει, δε, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να μπει σε έναν καλή τη πίστει διάλογο με την Ελλάδα για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Κυριάκος Μητσοτάκης-Μπόρις Τζόνσον

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.