Ο Σγουρίδης υπέβαλε την παραίτησή του – Δεν έγινε δεκτή από τον Πάνο Καμμένο

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ έθεσε στη διάθεση του Πάνου Καμμένου ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Όπως έγινε γνωστό από τον κ. Σγουρίδη, «μετά από μία απάντηση που έδωσα σε ένα υποτιθέμενο σενάριο, για να μη δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση και στον Πάνο Καμμένο, έθεσα την παραίτησή μου από αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, στη διάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ

Προηγήθηκε η ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ όπου ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να έρθει προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο, ο κ. Σγουρίδης απάντησε: « Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να συμβούν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα τα οποία να είναι απρόβλεπτα και να αναγκάσουν αυτή η Συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο ελληνικό Κοινοβούλιο και αυτό δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή». Όσο για το τι θα μπορούσε να συμβεί, απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά όλα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ακολούθησαν διευκρινίσεις από τον κ. Σγουρίδη σχετικά με το “θερμό επεισόδιο”: «Είπα κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, κατηγορηματικά είπα “όχι”. Μία πιθανότητα που μπορεί να συμβεί, είναι κι αυτό, αλλά δεν υπάρχει κάτι σχεδιασμένο. Από ποιον να είναι σχεδιασμένο; Οι μόνοι που μπορούν να κάνουν προκλήσεις είναι οι Τούρκοι και απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις απάντησε ο κ. Αποστολάκης» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στην εκπομπή FOCUS PRESS στο Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, μιλώντας στο enikos.gr τόνισε: “Παραμένω στους ΑΝΕΛ και θα εργαστώ από τη θέση του στρατιώτη”. Εξηγώντας τι τον οδήγησε στην απόφαση να υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο του κόμματος, είπε: “Μετά τον σάλο τον οποίο δημιούργησαν οι δηλώσεις μου κι επειδή δεν θέλω να δημιουργώ πρόβλημα στον Πάνο Καμμένο και την κυβέρνηση, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεση του προέδρου των ΑΝΕΛ. Ακόμη και να γίνει δεκτή, θα παραμείνω στους ΑΝΕΛ” .

“Από τη στιγμή που έγινε σημαία η δήλωσή μου, εγώ δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα” τόνισε, κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία. Όπως λέει ο κ. Σγουρίδης, ακόμη δεν γνωρίζει αν ο κ. Καμμένος έχει κάνει δεκτή την παραίτησή του. “Εμάς η γραμμή μας είναι ότι όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, τότε αποσυρόμαστε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία. Η συμφωνία μπορεί να έρθει Γενάρη, Φλεβάρη, Μάρτιο, μπορεί τον Αύγουστο, μπορεί και ποτέ, γιατί μπορούν να συμβούν χίλια πράγματα” λέει αναφερόμενος στη δήλωσή του περί “θερμού επεισοδίου”.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.