Κοινοβουλευτική λογοκρισία στην ΚΟ της ΝΔ: Όποιες ερωτήσεις δεν αρέσουν στην κυβέρνηση τις απορρίπτει!

Πρακτικές λογοκρισίας από τα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα στηλίτευσε ο Μανούσος Βολουδάκης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Κ.Ο. της ΝΔ παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος προσπάθησε να παρουσιάσει μία εικόνα απόλυτης εσωκομματικής νηνεμίας και άψογης συνεργασίας βουλευτών και υπουργών.

O «γαλάζιος» βουλευτής Χανίων δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την κοινοβουλευτική λογοκρισία που υφίστανται τα μέλη της Κ.Ο. της πλειοψηφίας.

Στο στόχαστρο του «γαλάζιου» βουλευτή Χανίων βρέθηκε ο κανονισμός λειτουργίας της Κ.Ο. της ΝΔ εξαιτίας της πρόβλεψης δικαιώματος έγκρισης ή απόρριψης των Ερωτήσεων που καταθέτουν οι βουλευτές στους υπουργούς. Το δικαίωμα αυτό ασκείται από τον γραμματέα της Κ.Ο., Γιάννη Μπούγα, και η κριτική του Μ. Βολουδάκη βρήκε σύμφωνους αρκετούς συναδέλφους του.

H κριτική του κ. Βολουδάκη δεν είχε στο επίκεντρό της τον γραμματέα της Κ.Ο., αλλά τον κανονισμό ως έχει. Από εκεί και πέρα, ο βουλευτής Χανίων επισήμανε πως πρέπει να αναβαθμιστεί εν γένει ο ρόλος των μελών της Κ.Ο., με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να συμφωνεί με το συγκεκριμένο αίτημα, ζητώντας να συμμετέχουν οι βουλευτές στη σύνταξη του νομοσχεδίου.

«Ξέρετε ότι η πόρτα και το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό. Οι εντολές στους υπουργούς είναι να έχουν ανοιχτή και γόνιμη συνεργασία με τους βουλευτές» είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Όμως, οι ισχυρισμοί περί εσωκομματικής ευφορίας, ομόνοιας και αγαστής συνεργασίας φαίνεται πως συγκρούονται με το πρόσφατο σκηνικό έντασης που εκτυλίχθηκε σε live μετάδοση από την Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του Μ. Βολουδάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής Χανίων στον Σπήλιο Λιβανό για τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων της Κρήτης λίγο έλλειψε να ξεφύγει η κατάσταση.

Μετά τη διαμαρτυρία του κ. Βολουδάκη αναφορικά με την αιφνιδιαστική αλλαγή των κριτηρίων για τις ενισχύσεις, ο κ. Λιβανός έκανε λόγο για παγαπόντηδες και πονηρούς και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον βουλευτή: «Δυστυχώς, σήμερα έρχεστε εσείς εδώ να αποτελέσετε τη φωνή τους».

Εν συνεχεία, ο βουλευτής Χανίων κάλεσε τον υπουργό να ανακαλέσει την προσωπική αναφορά. «Σε λάθος άνθρωπο απευθύνεστε. Σας καλώ να διορθώσετε την προσωπική σας αναφορά σ΄ εμένα. Εγώ σας λέω να ελέγξετε τις παρανομίες. Εγώ σας λέω ότι δεν μπορείτε να το κάνετε με αναδρομική ισχύ. Με όσα είπατε θα μείνει η εντύπωση ότι θεωρείτε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση απατεώνες» είπε, με τον υπουργό να σηκώνει εκ νέου το γάντι, απαντώντας:

«Ήλπιζα ότι έστω και σήμερα θα αλλάζατε την άποψή σας. Φοβάμαι επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια ότι σας έχουν μπερδέψει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχετε μελετήσει την κατάσταση και συνεχίζετε να λέτε αυτά που λέτε. Έρχεστε και μιλάτε για τους νεοεισερχόμενους, οι οποίοι μπαίνοντας θα πάρουν από το εθνικό απόθεμα κάποια χρήματα. Δεν αισθανθήκατε την ανάγκη να σχολιάστε ότι τα χρήματα που θα πάρουν βγαίνουν από τις τσέπες άλλων. Δεν είπατε τίποτα…».

Δείτε το βίντεο:

Τα λεγόμενα του πρωθυπουργού διαψεύδει μία ακόμα τοποθέτηση βουλευτή κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. Πρόκειται για τον βουλευτή Κεφαλληνίας, Παναγή Καππάτο, ο οποίος εξέφρασε το παράπονο ότι 27 μήνες που είναι βουλευτής, στέλνει ανελλιπώς report στη γραμματεία της κυβέρνησης με τα θέματα της περιφέρειάς του, διαπιστώνοντας πως όχι μόνο δεν έχει εισακουστεί κάποιο αίτημα, αλλά δεν τον έχουν καλέσει ποτέ πίσω για να του πουν πως παρέλαβαν τα υπομνήματα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.