Το παζλ των μεταλλάξεων των πολιτικών (Άκρως πολιτικό)

Του Πασχάλη Τσολάκη

Τελικά δεν μεταλλάσσονται μόνο οι ιοί. Μεταλλάσσονται και οι πολιτικοί! Ύστερα προσπαθούν με κάθε μέσο, ακόμα και με τιμωρίες ή κατασταλτικά μέτρα να καταργήσουν ή να αλλοιώσουν κατακτήσεις για τις οποίες έχυσαν αίμα οι κοινωνίες! Δημοκρατία, ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, ισότητα και ισονομία! Ο λόγος που δεν θα γίνει Lockdown είναι γιατί η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει τις συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων! Δηλώνει η κυβέρνηση!

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα, ώστε αυτές τις αξίες που ορίζουν τον άνθρωπο, να τις δικαιούται μόνο εκείνος που θα επιδεικνύει το πιστοποιητικό που θα του χορηγεί η πολιτεία! Οι υπόλοιποι πολίτες βάση ποιου εγκλήματος στερούνται των συνταγματικών τους ελευθεριών! Πού είναι η δικαιοσύνη; Πού είναι οι διανόηση, οι στοχαστές, οι ποιητές; Που είναι οι αγωνιστές της ελευθερίας, της ισονομίας και του δικαίου!

Αυτά τα τραγελαφικά και συνάμα «περίεργα» που συμβαίνουν στο πολιτικό θέατρο της χώρας και σήμερα στο ριάλιτι της κυβέρνησης, δεν λάμβαναν χώρα ούτε στο γνωστό πάλε τηλεοπτικό σόου τα Παρατράγουδα!

Ο Μητσοτάκης, 10 ημέρες πριν από τις εκλογές, δήλωνε από την Φλώρινα «Η μεταλιγνιτική εποχή δεν θα έρθει από την μια στιγμή στην άλλη, γιατί ο λιγνίτης παραμένει το εθνικό καύσιμο γιατί στηρίζει την ενεργειακή πολιτική της χώρας… Είναι ανάγκη να σώσουμε τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας”

Μόλις εκλέχτηκε πρωθυπουργός, φάνηκαν τα σημάδια μετάλλαξης (δηλαδή οι πραγματικές του προθέσεις). Αμέσως ανήγγειλε το τέλος του λιγνίτη και το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων. Στη συνέχεια μετάλλαξε και τα Μ.Μ.Ε. Τα κατάντησε αυλοκόλακες μοναρχών άλλων σκοτεινών εποχών! Δημοκρατία, ελευθερία, ισοπολιτεία, εργασιακά και ατομικά δικαιώματα, προσωπικά δεδομένα στην κλίνη του Προκρούστη!

Ο υπουργός υγείας πριν μια δεκαετία ωρύονταν από το βήμα της βουλής κατά των εμβολίων της τότε εποχής και σήμερα το παίζει υπέρμαχος. Πώς άραγε ονομάζεται αυτή η μετάλλαξη; Ο δε υπουργός ανάπτυξης, πέρασε από γενεές δεκατέσσερις τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της Ν.Δ και έφτασε να γίνει και αντιπρόεδρός της! Αυτή δεν είναι μετάλλαξη απλή. Αυτή είναι «πλανητική» μετάλλαξη και του ιδίου αλλά κυρίως της Ν.Δ.

Οι μεταλλάξεις αυτές, αναμενόμενες ίσως από εσωτερική προδιάθεση, ίσως και από πιέσεις δεν σταματάνε μόνο στον πρωθυπουργό και στα κυβερνητικά στελέχη, αλλά πιάσανε και την αριστερά. Σε συνέντευξη του ο Φίλης, αντί να αναφερθεί στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ανθρώπινες ελευθερίες και σε όλα αυτά που θεωρητικά πρεσβεύει η αριστερά, αντί να μιλήσει για την ακρίβεια, την απολιγνιτοποίηση μίλησε για συστράτευση της αριστεράς και της κοινωνίας για να γίνει η τρίτη δόση του εμβολίου διαφορετικά να υποστούν, όσοι αρνούνται, τις γνωστές κυρώσεις. Έπαθε μετάλλαξη αμνησίας. Ξέχασε και αυτός και ο Τσίπρας, που προτείνει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και σε άλλους κλάδους, το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων!

Ένα πιστοποιητικό που σήμερα μεταλλάχτηκε, εκσυγχρονίστηκε και επικαιροποιήθηκε. Ονομάστηκε πιστοποιητικό εμβολιασμού! Το πρόσχημα τότε ήταν ο κίνδυνος του πολιτεύματος, σήμερα είναι ο κίνδυνος της υγείας.
Μπορεί ο καθένας να δώσει άλλοθι και ελαφρυντικά στον Τσίπρα ως κυβερνήτη, ότι είχε ισχυρούς εχθρούς και ισχυρά εμπόδια! Σήμερα δεν έχει κανένα ελαφρυντικό και κανένα άλλοθι. Σήμερα που τον χρειάζονταν η κοινωνία για να προασπίσει όλες τις κοινωνικές αξίες της αριστεράς, ελευθερίες, ανθρώπινα δικαιώματα, ελευθερία λόγου, απόψεων, επιλογών και δράσεων χωρίς διακρίσεις, διαχωρισμούς, εγκλεισμούς και αποκλεισμούς, είναι ο μεγάλος απών. Μπορεί να μην συμμετέχει, αλλά συναινεί στο κυνήγι μαγισσών… που γνωρίζει σε ποιες εποχές παραπέμπει!

Επέτρεψε στην κυβέρνηση να φερθεί σε ένα κομμάτι της κοινωνίας, σαν προκατειλημμένοι δικαστές, χωρίς να αρθρώσει λόγο. Συναίνεση στην απόφαση δια της σιωπής.

Είναι , πολιτικά, απείρως προτιμότερη μια εκλογική ήττα από την ήττα των κοινωνικών κατακτήσεων, ανθρωπιστικών δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειάς και σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης.

Όλα καλά λοιπόν εξουσία, ή μικρό το κακό όταν κομμάτια ψυχής χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα πεθαίνουν από ανείπωτο πόνο και ατέλειωτα γιατί!

«Οι καιροί ου μενετοί». Που σημαίνει, οι καιροί δεν περιμένουν.,
Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον. (από τον Επιτάφιο του Περικλή)
Σε μετάφραση: Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι.

Υ.Γ. Γράφει ο ποιητής. Τόση βροχή που την είχε κρυμμένη ο ουρανός, κι αυτή η καλύβα μου μπάζει από παντού. Δεν την φοβήθηκα ποτέ την βροχή.
Τόση φωτιά πότε απλώθηκε από μια σπίθα μόνο, κι αυτή η καλύβα μου πάντα χωρίς προστατευτική ζώνη. Δεν φοβήθηκα ποτέ τη φωτιά.
Τόσοι λύκοι πότε με ζώσανε ξαφνικά και δεν έχω ούτε ένα τσομπανόσκυλο μαζί μου. Δεν φοβήθηκα ποτέ τους λύκους.
Τόσες συκοφαντίες πισώπλατες και το μικρόφωνο μου, κομμένο τη δεδομένη στιγμή. Δεν φοβήθηκα ποτέ τους επικριτές μου.
Τόσα όπλα εναντίον μου για μια απλή εκτέλεση και δεν υπάρχει ούτε ένας παπάς να με μεταλάβει. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο.
Φοβήθηκα μονάχα μην σε χάσω, γι’ αυτό σε έχασα!
Σήμερα ίσως να άλλαζε τον τελευταίο του στίχο. Και να έγραφε.
Φοβήθηκα μονάχα μην χάσω την ελευθερία μου. Γι’ αυτό την έχασα!

«Αποδίδει ο φόβος» δήλωσε σήμερα πρωϊνιάτικα η γνωστή ιατρός – τηλεσταρ…

Πηγη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.