“Βολές” Κακλαμάνη: «Θα ζούμε με τον κορονοϊό για τουλάχιστον πέντε χρόνια, πρέπει να είμαστε και λίγο ρεαλιστές σε αυτά τα οποία προτείνουμε»

Τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή.

«Μερικές πρωτοβουλίες, οι οποίες είναι σωστές και χρήσιμες για την πόλη δεν έχουν επικοινωνηθεί σωστά. Ένα κλασικό παράδειγμα, που ήδη στη γειτονιά μου έχω γίνει δέκτης παραπόνων και κάθομαι και εξηγώ εγώ, κάτι που θα έπρεπε να έχει εξηγηθεί από τον δήμο και την Αττικό Μετρό. Η Αθήνα από τον Δεκέμβριο και για τα επόμενα τουλάχιστον πέντε χρόνια, λόγω της Γραμμής 4, θα γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο (…) Αυτό πρέπει να το εξηγήσεις για να μην γκρινιάζει ο κόσμος. Δεν φταίει ο δήμαρχος, είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο», τόνισε.

Με αυτό ως δεδομένο, υπάρχει περιθώριο για λήψη πρωτοβουλιών που ενδεχομένως να δημιουργεί μία ακόμη πιο ανυπόφορη κατάσταση στην Αθήνα; «Εκεί υπάρχει υστέρηση και πρέπει αυτό το πράγμα να θεραπευτεί. Ο Μεγάλος Περίπατος δεν είναι μια άσχημη ιδέα. Είναι μια ωραία ιδέα. Ο τρόπος που πήγε να εφαρμοστεί ήταν λάθος, με τα γνωστά αποτελέσματα».

«Θα ζούμε με τον κορονοϊό για τουλάχιστον πέντε χρόνια»

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό τουλάχιστον για τα προσεχή πέντε, για να μην σας πω και παραπάνω, χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης, προσθέτοντας: «Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν δεν θα έχουμε αυτά τα χρόνια πανδημικές κρίσεις και επιδημίες, αλλά θα έχουμε ενδημική παρουσία της Covid. Κάτι όπως η εποχική γρίπη. Ενδεχομένως να χρειάζεται να κάνουμε κάθε χρόνο μία επαναληπτική δόση εμβολίου και δεύτερον θα χρειάζεται κάθε χειμώνα να έχουμε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας».

«Πέρυσι το καλοκαίρι, δυσαρεστώντας μάλιστα ανθρώπους της κυβέρνησης που στηρίζω με την ψήφο μου, είχα πει “μην χαιρόμαστε και μην ξεθαρρεύουμε πολύ”», τόνισε. Επισήμανε ότι «το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί ουσιαστικά και όχι επιφανειακά για να αντέξει και για τις υποχρεώσεις που θα έχει και μετά την πανδημία».

«Πρέπει να είμαστε και λίγο ρεαλιστές σε αυτά τα οποία προτείνουμε»

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ελήφθησαν για την ανάσχεση της πανδημίας, είπε: «Επί της αρχής τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εγώ, όμως, περιμένω να δω στην πράξη πόσο μπορεί αυτά να εφαρμοστούν και να είναι αποτελεσματικά. Και δεν αναφέρομαι στον έλεγχο για τα εμπορικά καταστήματα ή ακόμα για την εστίαση. Την Παρασκευή πήγα να δω στο ΣΕΦ αγώνα μπάσκετ. Ελέγχθηκα στην είσοδο. Στους οργανωμένους δεν φόραγε κανείς μάσκα. Πώς θα ελεγχθούν αυτοί; Η Αστυνομία να τους ελέγξει; Αντιλαμβάνεστε ότι θα διακοπεί ο αγώνας από τα επεισόδια. Πρέπει να είμαστε και λίγο ρεαλιστές σε αυτά τα οποία προτείνουμε».

Πηγή: newpost.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.