Ανατρίχιασε το πανελλήνιο από το ψέμα του πρωθυπουργού στην Μέρκελ!

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ακουστεί από χείλη Έλληνα πρωθυπουργού και μάλιστα σε μία παρέμβαση του με διεθνή διάσταση. Για την ακρίβεια πρέπει να είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ειπωθεί από πρωθυπουργό της Ελλάδας ενώπιον ξένου αξιωματούχου.

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός στην αρχή μάλιστα της ομιλίας του:

«Ως ο 8ος Έλληνας πρωθυπουργός που συναντά την αγαπητή ‘Ανγκελα μπορώ να αποτολμήσω σύντομη ανασκόπηση» είπε με στόμφο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Να μιλήσω για τη δική της σφραγίδα και να μιλήσω για τη σημερινή Ελλάδα που είναι πολύ διαφορετική από αυτή που γνωρίσατε τελευταία 10ετία. Δεν είναι εστία ελλειμμάτων. Είναι σύγχρονο κράτος».

Δείτε την συγκεκριμένη αναφορά στην αρχή του βίντεο:

Ποια όμως είναι η αλήθεια;

Το πρωτογενές έλλειμμα – στο οποίο δεν υπολογίζονται οι τόκοι για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους – προβλέπεται να ανέλθει φέτος στο 7,3% του ΑΕΠ από 7,5% πέρυσι. Σχεδόν αμετακίνητο, παρά το γεγονός ότι το 2020 ήταν η χρονιά της καθολικής απαγόρευσης σε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα. Πράγμα που δεν συνέβη φέτος.

Όλα αυτά σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, το οποίο παραμένει εξαιρετικά αισιόδοξο στις προβλέψεις του.

Διότι η αντίστοιχη έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος, δείχνει την πλήρη εικόνα: Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε την χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα και την γύρισε πάλι στα ελλείμματα! Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για πλεονάσματα, και όμως εκτόξευσε αυτό το απίστευτο ψέμα ενώπιον της Καγκελαρίου, για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ΤτΕ, ενώ το 2019 η Ελλάδα είχε πρωτογενές πλεόνασμα 3,209 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη μεθοδολογία ταμειακής καταγραφής από την ΤτΕ, το 2020 παρουσίασε έλλειμμα 18,887 δισ. ευρώ.Δηλαδή, η συνολική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό ξεπέρασε τα 22 δισ. ευρώ. Όλα αυτά την πρωτή χρόνια διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για το τρέχον έτος, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Άλμα 15,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 έκανε το πρωτογενές έλλειμμα στο 7μηνο του 2021, όπως καταγράφεται σε ταμειακή βάση από την Τράπεζα της Ελλάδος, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά φέτος τα 10 δισ. ευρώ.

«Το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης», όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, «παρουσίασε έλλειμμα 13.078 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 12.767 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 24.111 εκατ. ευρώ, από 22.283 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 35.999 εκατ. ευρώ, από 32.423 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2020».

Ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν θα πρέπει να εξηγήσει γιατί είπε αυτό το τερατώδες ψέμα σε μία τόσο σημαντική συνάντηση, σε δημόσια θέα. Ένα ψέμα το οποίο μπορεί ο καθένας να καταρρίψει ανατρέχοντας στις επίσημες εκθέσεις.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.