Pandora Papers: Γιατί οι ευρωβουλευτές ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία- Η στοχοποίηση Αναστασιάδη

Διευκρινίσεις σχετικά με την στάση αποχής που επέλεξε κατά την ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για τα Pandora Papers, δίνει η ΝΔ μετά τα πυρά που εξαπέλυσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησαν το κυβερνών κόμμα – ότι ακόμα και κόντρα στην γραμμή του ΕΛΚ- φοβήθηκε τις ενδελεχείς έρευνες για τις αποκαλύψεις των Pandora Papers.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Pandora Papers

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας και των ευρωβουλευτών της για τα Pandora Papers είναι να γίνει ενδελεχής έρευνα ώστε να ριχτεί φως παντού και να μη μείνουν σκιές και «γκρίζες ζώνες». Και γι΄αυτό όπως έχει καταγραφεί συμφωνούσαν με το αρχικό κείμενο ψηφίσματος. Η στάση της αποχής από την ψηφοφορία υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι στο τελικό κείμενο, κατόπιν αιφνιδιαστικής τροπολογίας, στοχοποιούνταν συγκεκριμένα πρόσωπα, ονομαστικά, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, παραβιάζοντας το τεκμήριο της αθωότητας, που αποτελεί βασικό κανόνα του κράτους δικαίου και βάζοντάς τους στην ίδια μοίρα με πρόσωπα που είχαν δημιουργήσει υπεράκτιες εταιρείες για να μεταφέρουν παράνομα, πλούτο έξω από τη χώρα τους. Ας αφήσουν κατά μέρος λοιπόν οι «γνωστοί», τη σπέκουλα. Επισυνάπτουμε επίσης την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το θέμα: 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωβουλευτές του κυβερνώντος κόμματος διαφοροποιήθηκαν από τη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και δεν πήραν θέση στο ερώτημα αν θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα ενδελεχείς έρευνες για τις αποκαλύψεις για τους φορολογικούς παραδείσους των Pandora Papers.

«Το «λευκό» που ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στην πρόταση για ενδελεχείς έρευνες των Pandora Papers, διαφοροποιούμενοι μάλιστα ακόμη και από τη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), προκαλεί πάρα πολλά ερωτηματικά. Δεν θέλουν διαφάνεια και έλεγχο της ακραίας φοροδιαφυγής; », διερωτάται  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.