Μάχη βαρονιών σε καμμένο εδαφος

Παρότι η δημοσκοπική καθήλωση του ΚΙΝΑΛ αντικατοπτρίζει το πολιτικό αδιέξοδο του χώρου, εντούτοις την ηγεσία και τα προβεβλημένα στελέχη απασχολεί η νομή των εκλόγιμων θέσεων στα διάφορα ψηφοδέλτια. Καθώς ο αριθμός τους είναι αυστηρά πεπερασμένος, δεν υπάρχουν θέσεις για όλους.

Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν τελικά να προκύπτει συμφωνία μεταξύ ηγεσίας και Νίκου Ανδρουλάκη για να καταλάβει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των Εθνικών Εκλογών, μετά από έντονη σύγκρουση και αποστασιοποίηση που προκάλεσε η απόπειρα να εκπαραθυρωθεί.  Θέση που απαιτεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος για τον εαυτό του, θέση που κατέχει σήμερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, η οποία εμφανίζεται απρόθυμη καθώς δεν εξασφαλίζει εύκολα εκλόγιμη θέση. Σε αντίθεση με το Γιώργο Παπανδρέου που “έκλεισε” να είναι υποψήφιος στην Αχαΐα, αφήνοντας έξω το στενό συνεργάτη της Φ. Γενηματά Θ. Παπαθεοδώρου, θύμα της “καραμπόλας”.

Στο ψηφοδέλτιο της Ευρωβουλής θα παραμείνει τελικά η Εύα Καϊλή μετά την άρνησή της να κατέβει ως υποψήφια Δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη.  Εκεί επιθυμεί να είναι υποψήφιος και ο Νίκος Παπανδρέου, απειλώντας την εκλογή του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος είχε “καπαρώσει” εξαρχής μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο. Τα δε πρώην πρωτοκλασσάτα στελέχη που δεν βρίσκουν θέση, συζητάνε ανοιχτά τη μεταπήδησή τους στη “φιλόξενη” ΝΔ, επιβεβαιώνοντας τη βασική ασθένεια του χώρου.

Το μόνο στοιχείο που συνέχει το ΚΙΝΑΛ είναι η πολιτική επιβίωση των ετερόκλητων, πια, στελεχών του. Όσοι έχουν απομείνει, μεταχειρίζονται εργαλειακά το συνασπισμό για την εκπλήρωση των προσωπικών τους επιδιώξεων και αδιαφορούν για το πολιτικό πλαίσιο.  Μοιραία το ΚΙΝΑΛ συρρικνώνεται πολιτικά και εκλογικά ενώ η ηγεσία του κάνει το “διαιτητή”  ανάμεσα στις βαρονίες που το συναποτελούν, έχοντας διολισθήσει σε παρακολούθημα της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.