Νέα “ταβανόπροκα” Κύρτσου για το κλείσιμο μονάδων της ΔΕΗ από την κυβέρνηση: “Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές άνθρακα για παραγωγή ενέργειας είναι οι Γερμανοί και οι Πολωνοί.

Νέο tweet “φωτιά” από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, που βγάζει κυριολεκτικά στα μανταλάκια την πολιτική “αποδυνάμωσης” αρχικά και “ξεπουλήματος” στη συνέχεια, της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος, εκτός από ευρωβουλευτής, αναφέρεται στη “σπουδή” της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον τις λιγνιτοπαραγωγικές μονάδες ενέργειας της ΔΕΗ και να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, ενώ την ίδια ώρα επιφέρει πλήγμα στην παραγωγή ενέργειας από τη ΔΕΗ.

“Οι μεγαλύτεροι καταναλωτές άνθρακα για παραγωγή ενέργειας στην ΕΕ είναι η Γερμανία(32% της ευρωπαϊκής κατανάλωσης και 1,2% της παγκόσμιας)
και η Πολωνία(30%-1,1%)
Θα φύγουν από τον άνθρακα το 2039 και το 2048 αντίστοιχα.
Εμείς γιατί βιαστήκαμε;”
, αναρωτιέται με νόημα στην ανάρτησή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Η απάντηση βέβαια θα μπορούσε να είναι, γιατί αποδυναμωμένη μπορεί να (ξε)πουληθεί ευκολότερα και με χαμηλότερο κόστος η ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα γιατί έτσι ακριβαίνει περισσότερο η διαθέσιμη για τους καταναλωτές ενέργεια….

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.