Ο Αλέξης Τσίπρας είπε την αλήθεια για το 2009 και τον Κώστα Καραμανλή

Πέρασε στα ψιλά, ίσως όμως ήταν η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της προχθεσινής πολιτικής αντιπαράθεσης στο κοινοβούλιο – εκτός φυσικά από την ουσία της συζήτησης που ήταν η συμφωνία με την Γαλλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε μία επίδειξη υψηλού πολιτικού ήθους, παραδέχτηκε δημοσίως, στην ολομέλεια μάλιστα της Βουλής και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ότι ο Κώστας Καραμανλής το 2009 άφησε έλλειμμα της τάξης του 9% και όχι του 14%, όπως το μαγείρεψε έπειτα η επαίσχυντη παρέα του μνημονίου.

Αυτό την ώρα που ακόμα και στελέχη του κόμματος Μητσοτάκη, επιμένουν να επαναλαμβάνουν τις συκοφαντίες κατά του Κώστα Καραμανλή για το διογκωμένο έλλειμμα.

Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο στον Αλέξη Τσίπρα, διότι ενώ θα τον βόλευε αφάνταστα να υιοθετήσει τα χαλκευμένα στοιχεία που παρουσίασε ο Παπανδρέου για να λάβει τα θηριώδη μέτρα που κατέστρεψαν την Ελλάδα, είπε την αλήθεια. Διότι τον Αλέξη Τσίπρα θα τον βόλευε αφάνταστα να ισχυριστεί ότι η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή άφησε μεγαλύτερο έλλειμμα από το πραγματικό.

Ήταν μία επίδειξη πολιτικού ήθους, που αξίζει συγχαρητηρίων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.