Ν. Μαυραγάνης “ΕΝΩΝΩ”: Οδηγεί την Ελληνική Κυβέρνηση στην επιτροπή αναφορών Ευρωκοινοβουλίου. Αυθαιρεσίες της Ελλάδας για υποχρεωτικότητα και διαχωρισμό των πολιτών

Προσφυγή (1015/31.08.2021) στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστειλε ο πρόεδρος και πρώην Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Νίκος Μαυραγάνης αναφερόμενος στην ψήφιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη “ΜΗ υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την ΑΠΟΤΡΟΠΗ διακρίσεων των πολιτών με βάση τον εμβολιασμό, όπως και για την ΑΠΟΦΥΓΗ έμμεσων και άμεσων πιέσεων προς εμβολιασμό”.

Η Επιτροπή Αναφορών είναι το ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ την ελληνική “δημοκρατία” – πολιτεία και να της επιβάλλει αλλαγή πορείας στις αποφάσεις που έχει πάρει και είναι αντίθετες με ότι η ίδια η κυβέρνηση συνυπέγραψε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η προσφυγή έγινε αποδεκτή και ο πρόεδρος του ΕΝΩΝΩ έλαβε επίσημη ειδοποίηση για Καταχώρισή της ως Παραδεκτής και ΑΝΑΓΝΩΣΗ της από την Επιτροπή, που τώρα αναμένει μέσα στο επόμενο διάστημα να αποφανθεί περί αυτής.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ  (Πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών

European Parliament  B-1047 BRUSSELS)

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

(Άρθρα 2024 και 227 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), άρθρο 44 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Του Υφυπουργού Υποδομών κ Μεταφορών (2016-2019) Νικολάου Μαυραγάνη του Ανδρέα, Πρόεδρου του Κόμματος ΕΝΩΝΩ (15-10-2020 Εισαγγελία Αρείου Πάγου). E-Mail  nikosmavraganis@yahoo.gr   τηλ 6932746815, κατοίκου Αγίου Γερασίμου 2 Ζωγράφου 15771 Ελλάδα.

Αξιότιμοι Κύροι,

Ως Πρόεδρος του κόμματος ΕΝΩΝΩ (Ίδρυση 20.10.2015 Εισαγγελία Αρείου Πάγου), που ήδη εμφανίζεται ανοδικά δημοσκοπικά,  ενώ παρακολουθείτε από 500.000 έως 600.000 συνανθρώπους μας σε μηνιαία βάση στις Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επιτελώντας την κοινωνική, πολιτική και ηθική αποστολή ενός κομματικού φορέα ως παράγοντα συνδρομής στην εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος εις όφελος των πολιτών, αλλά και ως πολίτης της ελληνικής δημοκρατίας, ΑΠΕΥΘΎΝΟΜΑΙ σε Εσάς, υποβάλλοντας την ακόλουθη Αναφορά:

Όπως εγκρατέστερον ημών γνωρίζετε, πέραν της Απόφασης της 26.01.2021 της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που περιέλαβε σαφείς συστάσεις για τη ΜΗ υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και την ΑΠΟΤΡΟΠΗ διακρίσεων των πολιτών με βάση τον εμβολιασμό, όπως και για την ΑΠΟΦΥΓΗ έμμεσων και άμεσων πιέσεων προς εμβολιασμό,  εξεδόθη προσφάτως ο Κανονισμός 953/2021, όπου στο Προοίμιό του (σημείο 6) ορίζει, ότι «Οι περιορισμοί αυτοί (που επιβάλλονται από τα Κράτη- Μέλη στο Θεμελιώδες Δικαίωμα Ελεύθερης Κυκλοφορίας για λόγους δημόσιας υγείας) είναι Ανάγκη να εφαρμόζονται σύμφωνα με τις Γενικές Αρχές του Ενωσιακού Δικαίου, ιδίως τις Αρχές της Αναλογικότητας και Απαγόρευσης των Διακρίσεων. Συνεπώς οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται θα πρέπει να είναι περιορισμένα ως προς το πεδίο εφαρμογής……και να ΜΗΝ υπερβαίνουν τα Απολύτως Αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ο ίδιος ως άνω Κανονισμός  επίσης στο Προοίμιό του (σημείο 36) ορίζει, ότι:

«Είναι Αναγκαίο να Αποτρέπονται Διακρίσεις, Άμεσες, ή Έμμεσες, σε βάρος προσώπων, που ΔΕΝ έχουν εμβολιασθεί…»

Στο σημείο 41 του Προοιμίου, δε, ορίζεται, ότι: «Η Καθολική…και Οικονομικά Προσιτή  πρόσβαση….σε Διαγνωστικούς Ελέγχους…έχει καθοριστική σημασία για την καταπολέμηση της πανδημίας κατά της Covid-19…».

Ακόμη στο σημείο 6 του άρθρου 2 σχετικά με τους Ορισμούς διευκρινίζεται, ότι: «(6) διαγνωστικός έλεγχος Αντισωμάτων….υποδεικνύει, ότι το πρόσωπο αυτό έχει εκτεθεί στο Sars-Cov-2 κι έχει αναπτύξει Αντισώματα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το αν ήταν συμπτωματικό …».

Τέλος στο σημείο 5 του άρθρου 7 ορίζεται, ότι «….η Επιτροπή δημοσιεύει τον κατάλογο των διαγνωστικών ελέγχων Αντισωμάτων βάσει των οποίων μπορεί να εκδίδεται Πιστοποιητικό Ανάρρωσης…».

Υπό το Φως των διατάξεων του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως αυτών που αναφέρονται στις Θεμελιακές Αρχές του Σεβασμού στην Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου, της Ελευθερίας της Εργασίας και της Κίνησης αυτού, της Αυτοδιάθεσης του σώματός του, καθώς και της Ισότητας,

Υπό το πρίσμα της Αρχής της Αναλογικότητας και της επιλογής του ΛΙΓΟΤΕΡΟ επαχθούς μέτρου για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού από την πολιτεία, καθώς και

Υπό τις παραδοχές του άνω Κανονισμού

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Ότι τα πιο κάτω ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΟΥΣΙΩΔΩΣ τις προαναφερθείσες Θεμελιώδεις Γενικές Αρχές και Διατάξεις του Ενωσιακού Δικαίου, που εφαρμόζεται εν προκειμένω με αυξημένη ισχύ στην Ελλάδα:

  1. Η απόφαση της ελληνικής πολιτείας να ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ τους Έλληνες εργαζομένους στην ΕΜΑΚ (ειδικό σώμα πυροσβεστικής) και στον Υγειονομικό τομέα σε δύο κατηγορίες με βάση τον εμβολιασμό τους, ΧΩΡΙΣ να δώσει τη διέξοδο του ηπιότερου αλλά  αποτελεσματικού μέτρου  του Διαγνωστικού Τεστ και ΧΩΡΙΣ να χορηγήσει τη δυνατότητα λήψης υπόψη Διαγνωστικών Ελέγχων Αντισωμάτων, οδηγώντας τους συνανθρώπους μας, που έως πρότινος χειροκροτούσαμε για την κοινωνική τους προσφορά, στην ΑΠΟΛΥΣΗ. Και τούτο, διότι το μέτρο της αναστολής εργασίας, όταν πραγματοποιείται ΧΩΡΙΣ ΟΥΔΕΜΙΑ καταβολή – έστω μέρος – του μισθού και όταν προξενεί πλήρη αποξένωση του εργαζομένου από το εργασιακό πεδίο, στο οποίο εξελίσσει  την προσωπικότητά του, τότε δημιουργεί την εδραία πεποίθηση στον εργαζόμενο ότι κατά μεγάλο  βαθμό ταυτίζεται με την απόλυση.
  2. Η επιβολή διαφόρων μέτρων Διοικητικού ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ (έμμεση πίεση), όταν για τον γενικό πληθυσμό απουσιάζει ο βασικός κανόνας της υποχρεωτικότητας. Διότι, όπως γνωρίζετε κάλλιον ημών, ο διοικητικός καταναγκασμός νομιμοποιείται ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ στοχεύει να επιτύχει ένα αποτέλεσμα, για το οποίο έχει θεσπισθεί Βασικός Υποχρεωτικός κανόνας δικαίου.  Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε δημόσιους χώρους διασκέδασης, εμπορίου κ.α, που η ελληνική πολιτεία αποφάσισε.
  3. Ο αποκλεισμός της δυνατότητας των Ασυμπτωματικών φορέων, που νόσησαν και απέκτησαν Αντισώματα, τα οποία Αναντίρρητα Πιστοποιούνται από εργαστηριακό έλεγχο, όπως λάβουν Πιστοποιητικό Ανάρρωσης, αφού απαιτείται να είχαν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο αντιγόνου κατά τη νόσηση, που ΟΜΩΣ υπήρξε ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ .
  4. Ο διαχωρισμός των συναθρώπων μας σε δύο κατηγορίες με βάση τον εμβολιασμό με την απόφαση της ελληνικής πολιτείας να επιβάλλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ των Μη εμβολιασμένων από τους ΔΩΡΕΑΝ Διαγνωστικούς Ελέγχους και την ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ επιβολή δαπάνης εν είδει Διοικητικού Καταναγκασμού σε αυτούς, επιβάλλοντας, όχι έναν, αλλά δύο τέστ ανά εβδομάδαμε κόστος 80-160 ευρώ ανά μήνα, προκειμένου αυτοί να κινούνται και να εργάζονται, ΧΩΡΙΣ να λαμβάνεται μέριμνα για τους έχοντες χαμηλά εισοδήματα !

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΛΌΓΟΥΣ

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Να λάβει κάθε μέτρο που κρίνεται κατάλληλο για την αντιμετώπιση των πιο πάνω κρίσιμων ζητημάτων, που θίγουν καίρια τη Δημοκρατική Λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας, που για δύο συνεχείς χρονιές συγκαταλέχθηκε στις ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΕΣ Δημοκρατίες σύμφωνα με τον Ερευνητικό Κατάλογο του Economist.

Αθήνα 30.08.2021

Διατελών με Σεβασμό και Τιμή

Νικόλαος Μαυραγάνης

Η απάντηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Κύριo Nikolaos Mavraganis
Agiou Gerasimou 2
15771 Zografou Attiki
GRÈCE

Βρυξέλλες,
Αξιότιμε κύριε,
Εξ ονόματος του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιβεβαιώνω με την παρούσα ότι έχουμε λάβει την αναφορά σας με ημερομηνία 31.08.2021.
Η αναφορά σας έχει καταχωρισθεί με τον αριθμό 1015/2021. Παρακαλείσθε να φυλάξετε το αριθμό αυτό και να τον αναφέρετε σε κάθε περαιτέρω αλληλογραφία επί του θέματος αυτού.
Έχουμε διαβιβάσει την αναφορά σας στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία, αφού αποφασίσει, θα σας ενημερώσει εγγράφως σχετικά. Παρακαλείστε ωστόσο να λάβετε υπόψη σας ότι, λόγω του μεγάλου αριθμού των αναφορών που υποβάλλονται ετησίως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η διαδικασία για την εξέταση μιας αναφοράς μπορεί να απαιτήσει κάποιο χρονικό διάστημα.
Οι αναφορές, μετά την καταχώρισή τους, καθίστανται κατά κανόνα δημόσια έγγραφα· για το λόγο αυτό σας υποβάλλεται στην οπίσθια όψη δήλωση ιδιωτικού απορρήτου του ΕΚ που αφορά την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων.
Εάν έχετε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με την αναφορά σας, παρακαλώ μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τη γραμματεία της Επιτροπής Αναφορών, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (peti-secretariat@europarl.europa.eu) είτε με συνήθη ταχυδρομική επιστολή (ταχυδρομική διεύθυνση: European Parliament, Committee on Petitions, Rue Wiertz 60, B-1047 Brussels, BELGIUM).

Με εξαιρετική εκτίμηση,

Προϊστάμενος Τμήματος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.